Annons:

VIK sätter press på SSK – bara två poäng efter:

Mikael Johansson var nöjd med hur hans Västervik genomförde matchen mot Södertälje. Foto: Ossian Mathiasson

VIK sätter press på SSK – bara två poäng efter: "Närmare upp än ner"

Västerviks IK har gett sig in i jakten på en plats till slutspelsserien och skuggar framför allt Södertälje SK. Endast två poäng skiljer det mellan lagen i allsvenskan.
– Vi har satt press på SSK och kan vi fortsätta hålla i hemmaformen så ser det bra ut, säger VIK:s assisterande tränare Mikael Johansson.

Annons:

Det blev en säker 4–1-seger hemma mot Södertälje SK i allsvenskan och Västervik fortsätter att bjuda på gedigna insatser på hemmais.

Senast VIK förlorade på hemmais var mot just SSK på annandagen då SSK vann med 3–2 efter förlängning.

– Det har känts riktigt bra den senaste månaden på hemmais och vi har tagit två eller tre poäng i nästan alla hemmamatcher under 2019. Det är riktigt starkt, säger Mikael Johansson.

Backarna var på måhumör

I dagens match hade SSK i ärlighetens namn inte en chans och segern grundlades redan i första perioden där VIK gick ifrån till 3–0 efter mål av tre olika backar. Först ut var Niklas Enberg som bombade in ett slagskott fram till 1–0 via ribban efter drygt fem minuter och några sekunder senare ville inte Niklas Folin vara sämre med ett hårt slagskott efter en tekningsvinst. 

Kim Johansson satte 3–0 med ett snyggt handledsskott i krysset i powerplay.

– Vi var grymt effektiva och fick kanske något mål gratis av deras målvakt men det tackar vi för, säger Mikael Johansson, som syftar på Niklas Folins 2–0-mål, och berättar varför:

– Det var hårt, det sa Folin i alla fall. Målvakten kunde inte hålla det. De andra två backmålen satt snyggt i krysset.

I första perioden hade även Södertälje sina chanser men en storspelande Emil Kruse stod i vägen. 

– När SSK hade bra lägen i första perioden klev Kruse fram och gjorde kanonräddningar. Vi litar på honom och behöver en bra målvakt om vi ska vara ett bra hockeylag. 

"Har en god chans"

Sett över 60 minuter gjorde VIK en klart godkänd insats och krympte avståndet till Södertälje, som bara ligger två poäng VIK i kampen om den sista platsen till slutspelsserien. 

– Vi hade chansen att krympa avståndet och lyckades. Hade vi förlorat så hade vi kanske varit borta från det snacket så det är klart att vi är på jakt efter den platsen men det är fortfarande inte så långt ner till lagen under strecket.

Hur ser du på era chanser att gå dit?

– Svårt att säga. Vi har en god chans och har närmare upp än ner i tabellen. De sista åtta matcherna ska spelas och det blir tufft hela vägen. 

Beröm delades ut till Emil Kruse, Niklas Folin och boxplay-spelarna, som löste flera numerära underlägen i framför allt sista perioden. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt