Annons:

BLYTUNGT NEDERLAG FÖR VIK I KAMPEN OM EN PLAYOFF-PLATS

Mattias Karlins Västervik åkte på ett tungt nederlag i kväll.

I lördags tog Västerviks IK en mycket viktig seger hemma mot Södertälje i kampen om en playoff-plats. I kväll blev det ett lika tungt nederlag i den kampen. Hemmamatchen mot Björklöven förlorades med 3-2 efter att gästerna avgjort tidigt i den tredje perioden.

Annons:

Västervik fick bästa tänkbara start på matchen när Tim Wahlgren satte 1-0 i powerplay efter knappt nio minuters spel. Glädjen över ledningsmålet varade dock bara i 19 sekunder. Det var så lång tid det tog innan Fredric Andersson kvitterade för Björklöven.

Släppte in mål i powerplay

VIK fick sedan ett bra läge att återta det målmässiga kommandot i matchen med ett tidigt powerplay i den andra perioden. Det slutade dock inte alls som hemmalaget hade tänkt sig. Istället var det nämligen Mattias Granlund som gav gästerna ledningen i boxplay.

Hemmalaget svarade dock snabbt i och med Jens Holmströms kvittering bara en minut och tolv sekunder efter Björklövens ledningsmål.

Över 2 000 åskådare

Men trots att VIK hade ett övertag under stora delar av matchen blev det ingen poäng för hemmalaget. Den tredje perioden var bara en minut och tre sekunder gammal när ”Löven” återtog ledningen genom Filip Cruseman.

Västervikstränaren Mattias Karlin satsade förstås för en kvittering och tog ut målvakten Emil Kruse med två och en halv minut att spela. Det gav dock inte något resultat utan bortalaget kunde vinna med 3-2.

I och med förlusten fick VIK se sig passerat av Björklöven i tabellen. Det skiljer fortfarande två poäng upp till Södertälje SK på den sista playoff-platsen, men då har SSK en match mindre spelad.

Värt att notera är att hemmalaget vann skotten med hela 37-16.

2 123 åskådare såg kvällens match, där publiken bjöds på fri entré genom VIK-kronan.

Fakta

Västervik-Björklöven 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)

Första perioden: 1-0 (08.46) Tim Wahlgren (Erik Ullman, Niklas Folin) spel fem mot fyra, 1-1 (09.05) Fredric Andersson (Hardy Härman Aktell, Jakob Stenqvist).

Andra perioden: 1-2 (26.02) Mattias Granlund (Kristoffer Söder) spel fyra mot fem, 2-2 (27.14) Jens Holmström (Tim Wahlgren, Erik Ullman).

Tredje perioden: 2-3 (41.03) Filip Cruseman (Jacob Petersson, Jakob Stenqvist).