Annons:

Strax före deadline – VIK presenterar två nya spelare

Två nya spelare blev klara för VIK strax före deadline. Foto: Ossian Mathiasson

Strax före deadline – VIK presenterar två nya spelare

Västerviks IK gjorde klart med två nya spelare strax före midnatt. Det blev den 24-årige målvakten Adam Ohre och 20-årige backen Edwin Johansson.
– Vi är tacksamma mot både HC Dalen och Kumla HC som givit bra bemötande gällande dessa sista övergångar, säger sportchefen Emil Georgsson.

Annons:

Precis före transferfönstret stängde på fredagskvällen offentliggjorde VIK två sena värvningar. Det handlar om 24-årige målvakten Adam Ohre, närmast från Kovland, som har fått sin hockeyfostran i Timrå IK. Där har han testat på spel i Hockeyallsvenskan.

– I och med att Isak Ragnevad är skadad och borta 10-14 dagar var vi tvungna att ta in en till målvakt. Adam har allsvensk rutin från säsonger med Timrå IK och blir ett bra komplement till Emil Kruse och Isak, säger VIK:s sportchef Emil Georgsson i ett pressmeddelande.

Edwin Johansson, 20, har HV71 som moderklubb. Han fick prova på spel i SHL under fjolårssäsongen och har i år tillhört HC Dalen. 

– Edwin är en back vi kollade på till denna säsong och fått bra vitsord om. Han är stor, stark och rejäl och har gjort en bra säsong i Dalen i år. Han har även provat spel i SHL med HV71 ifjol. Edwin kommer att bredda vår backsida i slutet av denna säsong, säger Emil Georgsson.

Sportchefen säger också att han är tacksam mot både HC Dalen och Kumla HC. Både Adam Ohre och Edwin Johansson ansluter till Västerviks IK under lördagen och beräknas vara tillgängliga för spel under lördagens bortaderby mot IK Oskarshamn på lördagskvällen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt