Annons:

VIK-SPELAREN BLEV MORDHOTAD AV ÅSKÅDARE

Unge backen Kim Johansson uppger att han fick motta ett mordhot från en åskådare under dagens derby. Foto: Ossian Mathiasson

VIK-SPELAREN BLEV MORDHOTAD AV ÅSKÅDARE

Det mesta var förstås uppåt i VIK-lägre efter derbyvinsten – men inte allt. Backen Kim Johansson uppger på Twitter att han blev mordhotad av en åskådare under matchen.

Annons:

Unge backen Kim Johansson skriver såhär på Twitter:

”Du i publiken som mordhotade mig idag. Hoppas du aldrig får besöka en idrottsarena.”

Dagens Västervik har varit i kontakt med spelaren som inte vill ge några kommentarer till DVV. Såhär säger han till Aftonbladet: 

– Han sa att han skulle döda mig. Det känns skit att man ska behöva höra sådant. 

Händelsen inträffade när Johansson var i båset: 

– Jag satt på båskanten och sneglade upp mot publiken som sitter ganska nära båsen i arenan. Då såg jag honom göra ett pistoltecken mot mig och jag frågade vad han håller på med. Då säger han att han ska döda mig. Jag frågar om han är allvarlig och om det är ett mordhot. Då fortsätter han att säga att han ska döda mig och drar fingret mot halsen som att han ska skära halsen av mig.

Västervik har polisanmält händelsen enligt Aftonbladet. 

– Vi fick också bra stöd av Oskarshamns säkerhetspersonal, de säger att mannen inte är välkommen tillbaka till deras matcher. Det är klart att det ska vara känslor i ett derby, men det här går över styr. På det sättet han uttrycker sig kände jag mig hotad. Sånt får aldrig ske och det känns skit att man får höra sådant.

Johnny Nehls, säkerhetsansvarig i Oskarshamn, säger såhär till Aftonbladet om händelsen: 

– Det handlar inte om någon känd supporter, jag har aldrig sett honom i hallen tidigare. Vi har inte hunnit diskuterat händelsen, så vi får se hur vi ska handskas med det. Det är en polissak nu och jag kan inte uttala mig något mer.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt