Annons:

Ingen toppinsats av VIK: ”Tappade för mycket puckar”

Mikael Johanssons Västervik fick in två nya poäng på kontot trots att insatsen inte var hundraprocentig mot Tingsryd. Foto: Viktor Allvin

Ingen toppinsats av VIK: ”Tappade för mycket puckar”

Ingen bra insats men det kom ändå in två nya poäng på Västerviks IK:s konto efter förlängningssegern mot Tingsryds AIF.
– Vi gjorde väl ingen kanoninsats i kväll, säger assisterande tränaren Mikael Johansson.

Annons:

Västervik kunde glädjas åt en hel del efter kvällens 2–1-seger mot Tingsryd trots att laget inte kom upp i normal standard. 

Kontraktet är så gott som fixat och just nu är Västerviks IK tillbaka på åttondeplatsen, som innebär slutspel, efter grundserien. Övriga resultat gick också VIK:s väg då Almtuna och Björklöven förlorade sina matcher mot Oskarshamn respektive Pantern på fredagskvällen.

– Kontraktet borde vara säkrat, det ska mycket till om vi ska tappa detta. Det är bara att kämpa vidare att försöka ta åttondeplatsen, säger Mikael Johansson.

"Otroligt starka hemma"

VIK avslutar grundserien med tre av fyra matcher på hemmais mot Oskarshamn, Almtuna och Vita Hästen. Bortamatchen är mot kvällens motståndare Tingsryd och Södertälje, som har exakt samma antal poäng som VIK men en match mindre spelad, har ett tufft spelschema med idel topplag att möta. 

– Vi har varit otroligt starka hemma efter jul, säger Johansson. 

Västervik blev bättre ju längre kvällens match led och han var mycket missnöjd med sitt lags insats under de första 20 minuterna. 

– Tingsryd var bättre i första perioden och vi stod på hälarna. Vi får vara glada för att det bara stod 1–0 till dem då. 

Vad hade ni för brister i första perioden?

– Vi tappade för mycket puckar i mittzon och fick vända om otroligt många gånger. Det gjorde vi säkert 15–20 gånger, då spelade Kruse (Emil, VIK-målvakt) bra för oss och vi hade ett hyfsat försvarsspel. 

"Inte lika konsekventa"

Efter en godkänd andra period, där Erik Ullman satte 1–1 i slutsekunderna, var hemmalagets dominans stor i avslutningsperioden.

Segermålet kom dock i förlängningen när Alexander Lindqvist-Hansen hittade en lucka i målvaktens högra kryss. 

– Det var ett bra skott. Vi tog över redan i tredje perioden och var närmast segern. 

Jämfört med de senaste insatserna var inte Mikael Johansson lika nöjd när han summerade kvällens fight. 

– Vi var inte lika konsekventa i det vi ska göra och fick inte ner puckarna bakom deras backar och kunde jobba därifrån. Vi tappade en hel del puckar i mittzonen och de fick vända på oss. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt