Annons:

Succémålvakten visar storform – kommenterar ryktena om klubbyte

Emil Kruse gjorde ännu en gång en bra insats för sitt Västerviks IK. Foto: Viktor Allvin

Succémålvakten visar storform – kommenterar ryktena om klubbyte

Med Emil Kruse i storform har Västerviks IK fått ett rejält lyft i allsvenskan. När Västerviks IK tog säsongens tredje derbyseger mot IK Oskarshamn var han återigen strålande.
– Det känns riktigt bra ute på isen och hela laget har steppat upp i defensiven, säger han.

Annons:

Allt har verkligen vänt för Västerviks IK efter den knöliga starten i allsvenskan, landets näst högsta hockeyserie. 

Mycket tack vare Emil Kruses målvaktsspel och ett ramstarkt försvarsspel. När VIK-målvakten räddade Markus Modigs straff inför 1 730 åskådare i gårdagens derby i Plivit Trade Hallen betydde det att VIK vann det tredje raka derbyt mot IK Oskarshamn och tog sjätte segern på de sju senaste matcherna i allsvenskan. 

–  Det är alltid skönt att vinna och det spelar egentligen ingen roll på vilket sätt man vinner. Så länge man vinner så är det bra och det är en god känsla, säger Emil Kruse. 

"Många som älskar att kliva fram"

Straffsegern betyder att VIK är klara för spel i allsvenskan även nästa säsong, klubbens fjärde raka i näst högsta serien.  

Västervik har dessutom vunnit alla åtta matcher som har gått till straffar denna säsong och mot IKO var det Victor Öhman och Emil Kruse som klev fram. Öhman gjorde straffläggningens enda mål medan Kruse räddade samtliga bortastraffar. 

– Vi har många spelare som gillar läget och älskar att kliva fram i sådana viktiga situationer. Vi har ett stort självförtroende när det blir straffar, säger Kruse. 

Defensiven har blivit bättre

En av de stora anledningarna till Västerviks säsong plötsligt ser betydligt mer positiv ut än tidigare stavas just Emil Kruse. Han är en av seriens överlägset hetaste målvakter, levererar ständigt på en hög nivå och har gett laget chansen att komma till slutspelsserien. 

– Det känns riktigt bra ute på isen och hela laget har steppat upp i defensiven. Det finns rätt stora skillnader när jag jämför dagens defensiv med den vi hade i början av säsongen. Med ett bra försvarsspel så får hela laget självförtroende, jag känner så i alla fall, säger Kruse. 

Vad är det för defensiva detaljer som har blivit bättre?

– Det finns mer klarhet i vad varje spelare ska göra och vi gör inte lika många individuella misstag längre. I början av säsongen gjorde vi bra matcher men föll på att vi kom in i djupa dippar. Nu har vi fått bort misstagen och det är därför vi vinner.

"Kunde ha haft allt i egna händer"

I de två senaste derbymatcherna hade Oskarshamn bara gjort ett (!) mål på Emil Kruse och i säsongens fjärde – och förmodligen sista – derby visade han återigen toppform. Han stoppade 95,35 procent av skotten och släppte bara in två puckar.

– På det stora hela tycker jag att vi gör en bra match. Det var surt att släppa in 2–2-målet i slutminuterna, vi kunde ha haft allt i egna händer inför de avslutande matcherna om vi tagit tre poäng. Nu är vi lite beroende av andra resultat och jag tycker ändå att det ser bra ut. Vi vet att vi är starka och det är inte omöjligt att vi kammar hem nio poäng på tre matcher. 

Trots straffsegern, som gav två nya poäng, petades VIK ned till niondeplatsen av Södertälje, som slog Modo och återtog åttondeplatsen som innebär en plats i slutspelsserien. 

– Jag skulle ljuga om jag säger att vi inte kollar i tabellen och det är klart att vi vill ta en topp åtta-placering, så är det. Vi kan bara göra vårt bästa och sen får vi kolla hur det har gått för de andra lagen.

"Vet absolut ingenting"

Några timmar före derbyt skrev Expressens hockeybloggare MrMadhawk att Emil Kruse är på väg till konkurrenten Västerås IK till nästa säsong.

– Jag har inte pratat med min agent och kommer inte göra det förrän säsongen är slut, så jag vet absolut ingenting. Jag vill vänta med sådana saker till efter säsongen. Det var lite tråkigt när grabbarna kom fram och frågade om man var klar för någon annan klubb inför matchen. Jag vill fokusera på det vi har kvar med Västervik och göra denna säsong så bra som möjligt. 

Finns det någon chans att du stannar kvar i VIK?

– Det är inte omöjligt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt