Annons:

SMÄLLEN: BACKEN SKADAD – MISSAR MATCH

Erik Ullman skadade sig mot Oskarshamn och missar nu åtminstone morgondagens match mot Almtuna. Foto: Ossian Mathiasson

SMÄLLEN: BACKEN SKADAD – MISSAR MATCH

Västerviks IK drabbades av en skada på en av sina backar i gårdagens derby mot IK Oskarshamn. Erik Ullman fick en smäll mot huvudet och spelar inte mot Almtuna i morgon.

Annons:

Västerviks IK tog säsongens tredje raka derbyseger mot IK Oskarshamn på onsdagskvällen och finns med i striden för att ta åttondeplatsen som betyder spel i slutspelsserien. 

Tre matcher återstår och det är en intensiv vecka som Västervik har framför sig med Almtuna på hemmais i morgon, Tingsryd borta på onsdag och Vita Hästen hemma nästa fredag. 

Fick en smäll mot huvudet

Men det fanns smolk i glädjebägaren efter säsongens åttonde straffseger. Erik Ullman fick en smäll mot huvudet av en motståndare i tredje perioden och hade stora problem med att ta sig ut i avbytarbåset. Han gjorde några enstaka byten efter smällen men han tränade inte med laget på torsdagen och saknas i morgondagens hemmamatch mot Almtuna.

– Ja, det stämmer. Han missar morgondagens match och vi hoppas att han är tillbaka mot Tingsryd, säger Västerviks tränare Mattias Karlin. 

Han fick en smäll mot huvudet, hur mår han i dag?

– Det är ändå helt okej, han är inte redo för spel i morgon i alla fall. Det finns ingen garanti för att han spelar mot Tingsryd men det finns en hyfsad chans. 

Andersson saknas igen

Forwarden Alfred Andersson, som missar derbyt mot Oskarshamn på grund av sjukdom, spelar inte heller mot Almtuna. Sedan tidigare finns Andreas Frisk och Niklas Folin på skadelistan. 

Niklas Enberg har varit sjundeback i de senaste matcherna och mot Almtuna går han in på ordinarie backplats. 
Enligt Karlin talar det mesta för att formstarke Emil Kruse återigen vaktar målet.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt