Annons:

Karlin om slutspelskampen:

Mattias Karlins Västervik har tre poäng upp till Södertälje på sista slutspelsplatsen med två omgångar kvar. Foto: Ossian Mathiasson

Karlin om slutspelskampen: "Får göra allt vi kan"

Västerviks IK föll efter förlängning och Södertälje SK vann återigen mot ett av topplagen. Tre poäng skiljer lagen åt med två matcher kvar och VIK får det svårare att gå till slutspel.
– Vi vet hur läget ser ut, säger tränaren Mattias Karlin.

Annons:

Västervik fortsätter att drömma om att spela i slutspelsserien efter grundseriens slut men utgångsläget har blivit mycket svårare, framför allt efter kvällens omgång. 

Västervik föll med 3–4 efter förlängning mot Almtuna samtidigt som Södertälje tog en fin skalp hemma mot serietvåan IK Oskarshamn (2–1) och ligger tre poäng före VIK. 

– Jag hade givetvis önskat att vi hade haft lika många poäng som Södertälje efter denna omgång men nu har vi inte det och får jobba vidare. Nästa vecka har vi två matcher som avgör allt och vi får göra allt vi kan. Det är ett svårt läge, det vet vi om, säger Mattias Karlin och fortsätter:

– De måste förlora åtminstone en av sina två sista matcher och vi måste vinna mer än en match. Så ser det ut. 

"Var allmänt trötta"

I kvällens match mot Almtuna tyckte tränaren Mattias Karlin att laget blev bättre ju längre matchen led efter den svaga första perioden. 

– Vi gör en blek första period, det påminde en hel del om Tingsrydsmatchen. Vi gjorde inte det vi kom överens om, var inte tillräckligt heta på isen och vann inga puckar. Vi var allmänt trötta i både skalle och fötter, säger Karlin. 

"Kunde ha varit värre"

Både andra och tredje perioden var godkända, enligt Karlin. 

– Vi kom igång i andra perioden, det var helt klart vår period. Även tredje perioden tillhör oss och sen blir det som det blir när de gör 3–2. Vi ligger under, tar ut målvakten och fixar en kvittering. Det är givetvis surt att vi förlorar i förlängningen men det kunde ha varit värre, säger han. 

Hur står sig dagens insats i jämförelse med tidigare insatser?

– Det är absolut ingen av våra bättre matcher på slutet. Första perioden drar ner helhetsbetyget ganska rejält men andra och tredje perioden är rätt så bra. 

Ingen spelare fick beröm efter kvällens match. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt