Annons:

Wahlgren inför rysaravslutningen: ”Får inte tycka att det är för jobbigt

Tim Wahlgren hoppas att hans lag kan spela avslappnat i sista och avgörande matchen mot Vita Hästen. Foto: Ossian Mathiasson

Wahlgren inför rysaravslutningen: ”Får inte tycka att det är för jobbigt"

På fredag avgörs det om Västervik eller Södertälje tar sista platsen till slutspelsserien. Tim Wahlgren är inställd på en rysaravslutning och hoppas att hans lag kan spela på ett avslappnat sätt.
– Gör vi en för stor grej av det så tror jag att det kommer bli jobbigt, säger Tim Wahlgren.

Annons:

Västerviks IK slog Tingsryd med 2–1 och har skaffat sig ett drömläge inför fredagens avslutningsomgång då Södertälje fick stryk med 1–4 mot AIK. 

De klättrade upp på åttondeplatsen i den allsvenska tabellen och har samma poäng som nian Södertälje men elva plusmål att förhålla sig till. 

Det kommer bli en riktig rysare som får sin upplösning på fredagskvällen. 

– Vi måste ta hand om kropparna och kan inte leva på den här segern för länge. Vi måste ändå ta med oss energin som denna seger gav. Vi får inte tycka att uppgiften är för jobbig och lägga för mycket tryck på våra axlar utan det gäller att vi går ut och tror på det vi gör och har ett leende på läpparna, säger Tim Wahlgren. 

"Gjorde någon Foppa-vändning"

På hemmais har Västervik varit starka under hela säsongen och i sista omgången kommer Vita Hästen, som laddar för negativt kval, på besök. 

– Gör vi en för stor grej av det så tror jag att det kommer bli jobbigt. Jag tycker att vi har varit skärpta och starka på hemmais mot vilket lag som helst under säsongen så jag tror att vi kommer ut och gör en bra prestation, säger Tim Wahlgren. 

Vad ser du för bilder i ditt huvud när du tänker på fredagens match?

– Att vi står som vinnare och kan berätta att vi har gjort en bra match på nytt. Vi vet att vi inte får något gratis mot Hästen, vi måste spela tajt och straffa dem när vi får lägen, säger Wahlgren.

Kvällens seger mot Tingsryd grundlades efter en stark start där de ledde med 2–0 efter nio minuter. 
Tim Wahlgren gjorde 1–0-målet när han dök upp på bortre stolpen och vinklade in Emil Albas tjusiga passning. 

– Jag ropade på honom (Emil Alba) först, sedan trodde jag att läget var borta men han gjorde någon Foppa-vändning och hittade mig på bortre stolpen. Jag fick på ett stötskott med min backhand och jag vet inte hur pucken gick in men det var skönt att få utdelning.

"Behöver inte se så vackert ut"

Kort därpå satte Victor Öhman 2–0 på straff, hans femte mål på de fem senaste matcherna. Tingsryd, som reducerade till 1–2 före första periodens slut, kom aldrig närmare trots att de vaskade fram flera goda chanser. 

– Det var en jätteviktig seger i en svår match där det stod mycket på spel för båda lagen. Det behöver inte se så vackert ut, det var ett av lagen som skulle vinna och vi bestämde oss för att det skulle vara vi. Vi är nöjda med resultatet. 

Ni startade återigen starkt och kunde dra ifrån målmässigt. Kommentar till det?

– Vi pratar mycket om det. När vi spelar vår bästa hockey och när vi har spelat våra bästa matcher på slutet så är det för att vi har satt prägel på matchen direkt. När vi får två mål snabbt så växer vårt självförtroende och vi kan spela på det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt