Annons:

Ständige hjälten ska ta VIK till slutspelsserien:

Emil Kruse levererade återigen en bra insats mellan stolparna mot Tingsryd. Foto: Ossian Mathiasson

Ständige hjälten ska ta VIK till slutspelsserien: "Ingen har trott på oss"

Återigen svarade Emil Kruse för en jättematch i Västerviks IK:s mål. Nu vill han vinna sista grundseriematchen mot Vita Hästen och föra sitt lag till slutspelsserien.
– Ingen trodde på oss i början av säsongen. Då är det skönt att vi kan svara så här som ett nederlagstippat lag, säger Emil Kruse.

Annons:

Västervik har varit allsvenskans formstarkaste lag den senaste tiden och alla imponerande segrar har tagit in laget i kampen om att gå till slutspelsserien. 

Nu är det nederlagstippade laget en ynka seger från att skjuta på semestern och spela hockey i några veckor till. 

– Det känns riktigt bra, både för egen del och för laget. Hela laget har god form, vår formtopp har kommit i helt rätt läge. Så bra som vi är nu har vi inte varit på hela säsongen. Det känns som att vi blir bättre och bättre för varje match som går. Nu ska vi se till att ladda om batterierna och vinna på fredag, säger Emil Kruse. 

"Är värda att ligga där"

Gårdagens 2–1-seger mot Tingsryd och Södertäljes 1–4-förlust mot AIK gör att VIK har lagt beslag om åttondeplatsen med en omgång kvar att spela. VIK har samma poäng som SSK men elva plusmål att gå på. 

– Det vore jättekul att spela i slutspelsserien. Det kändes väl ganska långt borta där ett tag när vi tampades kring strecket vid negativt kval men vi har kommit ihop bra som grupp och spelar ett riktigt bra spel. Vi är värda att ligga där vi är nu, säger Kruse. 

"Vi mot alla"

En stark första period med ledning 2–1 grundlade Västerviks seger i Smålands djupaste skogar. I de två sista perioderna fick Emil Kruse stundtals jobba hårt för att inte släppa någon puck förbi sig.  Kruse motade 25 av 26 skott och stod för en räddningsprocent på 95,2 procent.

– Vi gör en bra match och jag tycker inte att de hade inte så många klara lägen. Att vi kan spela på en ledning är den stora skillnaden jämfört med hur det var i början av säsongen. Vi gör inte så många misstag längre, säger Kruse. 

Att Västervik bottentippades av experterna inför den allsvenska säsongen har gjort lagets vi-känsla starkare under resans gång, enligt Kruse. 

– Vi vet att vi har en bra grupp som tror på det vi gör. Vi visste att vi skulle kunna komma topp åtta om allt funkar och vi får ihop laget. Det känns som att det är vi mot alla, ingen har egentligen trott på oss. Då är det skönt att vi kan svara på det här sättet med tanke på att vi var ett nederlagstippat lag. Det är lättare att slå ur underläge. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt