Annons:

Karlins succé som VIK-tränare fortsätter – ledde VIK till slutspel

Mattias Karlin har fört Västervik till slutspelsserien. Foto: Ossian Mathiasson

Karlins succé som VIK-tränare fortsätter – ledde VIK till slutspel

Mattias Karlin tog Västerviks IK till en topplacering 2016/17, räddade kvar laget via negativt kval i fjol och nu har han tagit VIK till slutspelsserien.
– Min betydelse är nog inte speciellt stor, kanske ett par procent, säger han.

Annons:

Mattias Karlin förde under den första allsvenska säsongen sitt Västervik till en sensationell tredjeplats innan han till förra säsongen ledde Mora i inledningen av SHL. 

I januari 2018 fick han tillsammans med sin assisterande Mikael Johansson sparken från SHL-klubben och då återvände han till Västervik och räddade kvar laget i hockeyallsvenskan. 

Hyllar spelarnas karaktär

Återigen har Mattias Karlin lyckats med en imponerande bedrift genom att ta ett nederlagstippat VIK till slutspelsserien som åttonde och sista lag. 

– Det är strongt gjort av grabbarna, det visar på bra moral och karaktär. De har aldrig gett upp och krigar varje dag för att bli bättre. Någonstans har vi blivit det, framför i spelet utan puck. All heder till grabbarna, säger Mattias Karlin.  

Ni var bottentippade av experterna, vad är förklaringen till framgången? 

– Spelarnas moral och karaktär. Vi hade en tung start men det känns inte som att det bet på grabbarna. Sen vet jag inte, vi spelade bra men fick inte in pucken. Men moralen och karaktären, vi ger oss inte och vill hela tiden bli bättre. Det kännetecknar laget.

"Försöker vara mig själv"

Han åtog sig uppdraget inför förra årets kvalserie med hjärtat och ville verkligen behålla laget i landets näst högsta serie. 

Vad har du för inverkan på laget med ditt ledarskap?

– Min betydelse är nog inte speciellt stor, kanske ett par procent. 

Det känns som att spelarna känner trygghet och växer av ditt sätt att leda laget?

– Det är alltid svårt att säga. Jag försöker vara mig själv, jag ska inte krångla till det. Jag försöker vara en ledare som ger förtroende och vill vara väldigt lugn. Det kan brinna till ibland, det händer men inte så ofta. 

"Får en bredare bas"

Västervik besegrade Vita Hästen med 2–0 på fredagskvällen och blev då klart för slutspelsserien. 

– Vi kommer in som sista lag och har ingen pressen eller krav på oss. Vi måste gå in och njuta och ta vara på denna chans. Vi har många unga killar som inte har spelat i ligan tidigare och sånt gör att man får en bredare bas inför kommande säsonger. Det är alltid bra att känna på slutspelshockey, det lär man sig väldigt mycket av. 

Kan ni fortsätta att skrälla och gå till playoff?

– Ja, det är vår plan. Vi måste gå tillbaka till grunderna och ta en match i taget. Är man med och deltar så ska man vinna. Vi ska göra allt vi kan och ställa till det, sen får vi se om det räcker.

Inleder borta på tisdag

VIK börjar borta mot Karlskrona på tisdag och därefter väntar hemmamatch mot trean Västerås. Match tre mot Leksand och match fyra mot Modo spelas på bortaplan innan VIK avslutar hemma mot Karlskoga. 

– Självklart så vill vi ta tre poäng eller åtminstone poäng i Karlskrona. Vi måste fortsätta att spela tajt och göra det enkelt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt