Annons:

VIK:s läge rejält försämrat – ligger sist:

Niklas Enbergs Västervik ligger sist i slutspelsserien efter två omgångar. Foto: Ossian Mathiasson

VIK:s läge rejält försämrat – ligger sist: "Ser tungt ut"

Västerviks IK:s chans att nå förstaplatsen i slutspelsserien försämrades radikalt efter kvällens uddamålsförlust mot Västerås IK.
– Om man tittar i tabellen så ser det tungt ut, säger backen Niklas Enberg.

Annons:

Efter 1–2-förlusten mot Västerås IK har Västervik hela sex poäng upp till serieledande Leksands IF och fem poäng upp till Västerås med tre omgångar kvar på programmet. 

– Det var en jäkligt tung förlust med tanke på att det var en nyckelmatch för oss att haka på i kampen om förstaplatsen. Vi får försöka klättra så högt vi kan och vinna så många matcher det bara går. Det här gänget viker inte ner sig, säger Niklas Enberg.

"Hade ett igelkottsförsvar"

Efter två perioder var det lika, 1–1, i Plivit Trade Hallen och så långt en jämn match där båda lagen hade bra och sämre perioder. 

Direkt i uppstarten av tredje perioden gjorde Västerås Anthon Eriksson det matchavgörande målet när han rakade in 2–1 från nära håll på passning från Johan Skinnars. 

– Vi orkade inte riktigt kvittera även om vi öste på. De stängde matchen på ett bra sätt och är tunga att möta. De är starka defensivt och hade ett igelkottsförsvar som gjorde att vi inte kom in och fick några heta chanser. De vänder på spelet fort och har flera skickliga killar. Det är seriens bästa lag, säger Niklas Enberg.

"Två stora föreningar" 

Västervik står därmed kvar på en poäng i slutspelsserien och ligger sist i tabellen. Nu väntar två tuffa bortamatcher mot Leksand och Modo innan de möter Karlskoga på hemmais i slutomgången. 

– Jag tror inte att Västervik har vunnit någon gång i Leksand så det är en morot som vi tar med oss dit. De är givetvis jättefavoriter men vi ska gå in och visa att vi förtjänar att spela i slutspelsserien. Det är två stora föreningar som vi ska möta nu och vi ska ställa till det för dem. 

Hur gick tongångarna inför de två första matcherna av serien?

– Vi har sagt att det är en kort serie och det hade varit bra med åtminstone en seger. Det är tuffa, jämna matcher som kunde ha gett fler poäng. 

Ser du att ni har någon chans till att vinna serien?

– Det är möjligt om alla resultat går vägen samtidigt som vi har tre raka treor.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt