FÖRLUST FÖR VIK – DRÖMMEN HELT BORTA

Västervik var inte nära poäng mot Leksand i dag. Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks IK räckte inte till borta mot Leksand i dag. Det formstarka hemmalaget vann med 4-1 och segern var helt rättvist. I och med förlusten har Västervik ingen chans att vinna Slutspelsserien.

Västervik har gjort en strålande säsong och överraskat de flesta genom att nå Slutspelsserien i Hockeyallsvenskan. Efter dagens förlust är hoppet om att nå ett direktkval till SHL över.

Leksand var det klart bättre laget i de två första perioderna då Västervik blott fick iväg nio skott på mål. I början av tredje reducerade Kim Johansson och då tog VIK över och skapade en del chanser. Målvakten Adam Ohre plockades ut med över sex minuter kvar, men Leksand höll undan och gjorde 4-1 i tom kasse i matchens sista minut.

Västervik är sist i Slutspelsserien med en poäng.