Klar förlust för VIK – plockade målvakten tidigt

Mattias Karlins Västervik blev uten poäng i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks IK åkte på en ny förlust i slutspelsserien i kvalet till SHL i kväll. VIK plockade ut målvakten Emil Kruse redan halvvägs in i den tredje perioden, men det gav inte önskad effekt. Bortamatchen mot Modo förlorades med hela 5-1.

Västerviks chanser att vinna slutspelsserien var borta redan inför den näst sista matchen mot Modo. VIK hade inte vunnit någon av sina tre första matcher och i kväll blev det en ny förlust, den här gången i Örnsköldsvik.

Den tidigare VIK-spelaren Patrik Karlkvist inledde målskyttet med att göra 1-0 14 minuter och 18 sekunder in i den första perioden.

Det var ett resultat som stod sig till slutet av den andra perioden, då Mattias Norlinder satte Modos andra mål för kvällen.

Jäger reducerade

Västerviks läge att få med sig poäng hem blev inte bättre när Magnus Häggström utökade till 3-0 efter 43.59.

Bortatränaren Mattias Karlin satsade sedan på att plocka ut målvakten Emil Kruse med tio minuter kvar att spela. Lite senare fick VIK dessutom powerplay och då satte Ken Jäger, assisterad av Erik Ullman, dit 3-1-målet. Klockan stod då på 53.20.

Gästerna fortsatte att spela utan målvakt, men det gav inte resultat. Istället gjorde Joakim Hagelin 4-1 efter 56.58. Med en och en halv minut kvar att spela gjorde hemmalaget också 5-1 och återigen var det Joakim Hagelin som nätade, den gången i powerplay.