Annons:

HÄR ÄR VÄSTERVIKS FÖRSTA NYFÖRVÄRV

Västerviks IK har gjort klart med första nyförvärvet. Foto: Ossian Mathiasson

HÄR ÄR VÄSTERVIKS FÖRSTA NYFÖRVÄRV

Västerviks IK har gjort klart med sitt första nyförvärv inför nästa säsong. Det handlar om målvakten Samuel Ward som närmast kommer från Sparta Sarpsborg i norska högstaligan.

Annons:

Det stormar om Västerviks IK ekonomi. I morgon hålls en presskonferens där kommunen väntas tacka nej till klubbens krav på två miljoner i ersättning för de brister klubben anser sig lida med Plivit Trade-Hallen. 

Samtidigt pågår förstås truppbygget till nästa säsong. I dag presenterade VIK sitt första nyförvärv och det är målvakten Samuel Ward som hämtas från Sparta Sarpsborg i norsa högstaligan där Ward lirat i tre år. 

Ward har spelat med Luleå i SHL och Asplöven i Allsvenskan. Han har även elva juniorlandskamper.

– Samuel är en ambitiös målvakt som trots sin relativt unga ålder känns väldigt rutinerad. Han var tidigt uppe i Luleås A-lag och har provat på Hockeyallsvenskan i Asplöven, samt tre säsonger utomlands. Vi är glada att Samuel väljer Västervik som sitt nästa klubbval och fyller en av platserna i ett förhoppningsvis starkt målvaktspar nästa säsong, säger sportchefen Emil Georgsson i ett pressmeddelande. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt