Annons:

JUST NU: FBK-LEGENDAR NY TRÄNARE I VIMMERBY HOCKEY

Vimmerby Hockey har gjort klart med en ny tränare i form av Peter Nordström.

JUST NU: FBK-LEGENDAR NY TRÄNARE I VIMMERBY HOCKEY

Peter Nordström är en legendar i Färjestads BK. På meritlistan finns bland annat fem SM-guld med FBK och ett VM-guld. Nu står det klart att det blir Nordström som tar över som huvudtränare i Vimmerby Hockey efter Phil Horsky.
– Jag tycker att det ska bli riktigt kul att jobba med spelare som vill framåt i karriären. Just nu önskar man att det redan vore augusti så man fick sätta igång med det här på allvar, säger Peter Nordström.

Annons:

Peter Nordström har IFK Munkfors som moderklubb, men det är förstås en parentes i hans minst sagt framgångsrika karriär som spelare. Bland annat blev det 14 säsonger i Färjestads BK och på dessa var den nu 44-årige Nordström med och spelade hem fem SM-guld. Under sin spelarkarriär gjorde han också ett försök att slå sig in i NHL, men det blev bara två matcher för Boston Bruins.

På landslagsnivå hann han med att spela 110 landskamper för Tre Kronor. Det blev spel i fem VM-turneringar och 1998 var han med om att bli världsmästare. Den aktiva karriären avslutades med en säsong i Leksands IF 2009/10.

Har tränat AIK

Som tränare är Peter Nordström mer orutinerad och har främst tränat Forshaga IF i division två och division ett. Säsongen 2014/15 klev han in mitt under säsongen och var med och räddade kvar AIK i Hockeyallsvenskan. Nordström fick dock inte nytt förtroende i Solnaklubben.

Säsongen 2017/18 tränade Peter Nordström Filipstads IF i division två och den gångna säsongen hade han ett uppdrag i Nyköping Gripen. Nu tar han alltså över Vimmerby Hockey.

Peter Nordström beskriver sig själv som tränare så här:

– Jag jobbar för att gruppen ska framåt och utvecklas. Vi gör det som ett team, och alla är viktiga. Spelarna ska känna att min dörr alltid är öppen för diskussioner och feedback. Målet är att vi ska jobba tillsammans och att vara som bäst i slutet av säsongen, när det gäller som mest.

"Har ett enormt driv"

I Vimmerby Hockey är sportchefen Morgan Persson väldigt nöjd med tränarrekryteringen. 

– Vi har jobbat väldigt hårt för att få hit en tränare som vi själva tror passar in mycket bra inom föreningen och tillsammans med spelargruppen. Peter Nordström är definitivt ett sådant namn. Han har ett enormt driv, är väldigt dedikerad i sitt uppdrag och har stor kunskap om ishockey på alla nivåer. Han har dessutom otroligt bra koll på hockeyettan, säger Morgan Persson i ett pressmeddelande.

Kontraktet med Peter Nordström är skrivet på 1+1 år.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt