Annons:

IKO värvar norsk landslagsman – har spelat VM och OS

SHL-klubben IK Oskarshamn har gjort klart med 27-årige norske landslagsmannen Alexander Reichenberg. Den gångna säsongen spelade han SM-semifinal med Färjestad BK.
– Han har värdefulla erfarenheter med sig från både VM och OS, säger sportchefen Daniel Stolt i ett pressmeddelande.

Annons:

Alexander Reichenberg har tillbringat en stor del av sin hockeykarriär i moderklubben Lillehammer. Han har också ett par säsonger bakom sig i Storhamar och en säsong i Tjeckien.

Den gångna säsongen avslutade han i Färjestad BK och där blev det åtta poäng på 36 matcher.

På meritlistan finns dessutom 63 landskamper inklusive ett OS och två VM med totalt 32 poäng, varav 16 mål.

– En spännande spelare med bra fart. Alexander kan gå både center och ytterforward. Han har värdefulla erfarenheter med sig från både VM och OS, säger Daniel Stolt.

– Det känns bra att jag har spelat i SHL innan så man vet lite hur det är och lite mer om motståndarlagen. Det är en riktigt bra liga och det är tufft att spela mot de bästa lagen. Jag ser fram emot att få fortsätta i SHL och nu med Oskarshamn. Det är väl ingen som har stora förväntningar på oss utan vi blir en underdog som kan göra bra ifrån sig. Det blir så klart kul att möta många gamla kompisar som fortfarande spelar i Färjestad så man blir lite extra taggad till dom matcherna, säger Alexander Reichenberg i ett pressmeddelande.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt