Annons:

LAGKAPTENEN FÅR INTE NYTT KONTRAKT I VIK – LÅNAR FORWARD

Andreas Frisk lämnar Västerviks IK sedan han inte erbjuds nytt kontrakt. Foto: Ossian Mathiasson

LAGKAPTENEN FÅR INTE NYTT KONTRAKT I VIK – LÅNAR FORWARD

Det blir ingen Andreas Frisk i Västervik kommande säsong. Det meddelade klubben i ett pressmeddelande i dag. Samtidigt står det klart att Västervik lånar in unge centern Marcus Westfält från SHL-giganten Brynäs.

Annons:

Westfält är 19 år gammal och kommer att vara utlånad till Västervik under hela säsongen. Han har redan cirka 50 SHL-matcher med Brynäs på sitt CV och var utlånad till Karlskrona förra säsongen. 

Marcus Westfält draftades i sjunde rundan av Philadelphia Flyers förra året och beskrivs som en storväxt center med bra spelsinne. 

– Vi är glada över att Brynäs låter oss låna Marcus nästa säsong. Marcus är en riktigt spännande center som känns väldigt roligt att vi får chansen att utveckla över nästa säsong, säger Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson i ett pressmeddelande. 

Inget nytt kontrakt för Frisk

I och med rekryteringen har Georgsson spikat truppen inför kommande säsong. 

– Vi är tillfreds med den trupp vi fått ihop. Den känns spännande och utvecklingsbar. Det känns som vi har en konkurrenssituation på alla positioner, säger Emil Georgsson.

Det innebär att Andreas Frisk, som förra säsongen var lagkapten i Västervik, inte erbjuds något nytt kontrakt med klubben. Frisk har spelat i Västervik under tre säsonger, men var skadad under långa stunder under föregående säsong. 

– Vi har haft en dialog med Frisken sen i slutet av förra säsongen och vi har följt hans rehabiliteringsarbete som han har skött exemplariskt. Nu valde vi att gå vidare med andra alternativ. Andreas är en fantastisk spelare och person och vi är tacksamma över hans tre säsonger i Västerviks IK. Vi vill önska honom lycka till i framtida hockeyäventyr, säger Emil Georgsson.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt