Annons:

Nu börjar allvaret för VIK:

Allvaret för Mattias Karlin och hans VIK börjar på onsdag. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Nu börjar allvaret för VIK: "Längtat sedan midsommar"

Sommarledigheten är förbi. På onsdag inleder Västerviks IK matchförberedelserna inför Allsvenskan. I träningsmatchpremiären väntar division 1-laget Kalmar HC.
– Det här har man längtat efter sedan midsommar, säger tränaren Mattias Karlin.

Annons:

Västerviks IK håller på att göra sig redo för en ny säsong i Allsvenskan. Det första stora testet blir division 1-laget Kalmar HC som väntar i en träningsmatch på onsdag.

– Det är alltid skönt att komma igång, framför allt för grabbarna. Vi har inte gått igenom allt än, men det lilla vi har gått igenom har sett bra ut. Självklart skulle man vilja jättelångt fram, men det gör vi inte än, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Vad vill du se mot Kalmar?

– Att vi gör det okej i försvarszon, det har vi tränat en del på. Jag vill se vad alla spelare är för typ av spelare. Jag vill att de har glädje och kör på. Det är inga större krav på den här matchen. Man utvecklas ofta mycket från match ett till två.

"Fjärde gången gillt?"

Mattias Karlin går också in på ännu en säsong i VIK. Han känner sig nöjd med truppbygget.

– En trupp är aldrig låst och vi får se var det tar vägen, men vi känner oss nöjda. Vi är inte aktiva just nu. 

Många lär tippa er i botten igen, hur känns det?

– Det här blir mitt fjärde år i Allsvenskan och SHL. Alla gånger har mina lag tippats i botten. Vi får se om det blir fjärde gången gillt. 

Påverkar det någonting?

– Någonstans blir det lite mindre press generellt sett. Alla idrottsmän- och kvinnor vill vinna, bara för man är bottentippad accepterar man inte en jävla massa förluster. Man sporras av att visa att man är bättre än vad folk tror.

Vad har du själv för förväntningar?

– Jag är känd för att vara ganska passiv, men man vill inte vara 13:e eller 14:e lag och man vill inte ha spelat klart tidigt. Topp åtta vill man bli. Kommer vi tia är det inte pissdåligt, men man vill spela vidare. Man vill inte gå på semester. Vi har inte satt något mål än dock.

Mer offensiv forwardssida

Mattias Karlin säger att man har tappat en del rutin på backsidan.

– Det känns som det, även om Frisk (Andreas) inte var med så mycket förra säsongen. Vi har tappat Enberg (Niklas) och likaså Wahlberg (Emil). Men de här fem backarna vi har var ordinarie efter jul och då var vi som bäst. De är ett år äldre och jag tror på backsidan. Det ska bli intressant, det finns mycket potential på backsidan.

Lagets forwardssida ser mer offensiv ut i år, tycker Karlin.

– Individuellt sett har vi fler hot framåt, om det blir bättre vet man aldrig. Det är mycket skills, men vi måste jobba med den andra delen också. Vi får inte släppa in för mycket bakåt. Vi kommer lägga mycket fokus på det.

Hur känns det att dra igång för dig?

– Det är grymt kul, man har gått och längtat sedan midsommar.

VIK värmer på onsdagen men sannolikt kommer en spelare får vila. 

– Mest troligt är att det blir Plant (Adam). Han gjorde första träningen i måndags med oss. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt