Annons:

Seger för VIK i första matchen:

VIK inledde med att vinna säsongens första match. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Seger för VIK i första matchen: "Varken mer eller mindre"

Underläge mot division 1-laget Kalmar HC inför den sista perioden. Då gjorde Västerviks IK tre mål i slutperioden och vann med 4-3 inför drygt 560 åskådare.
– En okej förstamatch, varken mer eller mindre än så, säger tränaren Mattias Karlin.

Annons:

Nu är den där första, svåra träningsmatchen avklarad. Det slutade med seger för Västerviks IK även om det satt hårt åt. Kalmar HC tog ledningen efter drygt sju minuter. Omgående replikerade Peter Krieger och utjämnade till 1-1. Innan perioden var över hade gästerna återtagit ledningen.

– Jag tycker att den första perioden var väldigt upp och ned. Stundtals var det rätt så bra, stundtals var det inte alls bra. Det brukar kunna vara så när det är första matchen på säsongen, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Den andra perioden slutade mållös, men var nog ändå den Karlin var mest nöjd med efteråt.

– Vi kom in i det hyfsat, fick lite bättre tajming och bättre anfall. Vi styrde lite mer av händelserna då. Det var rätt lugnt bakåt och vi skapade rätt mycket målchanser framåt. Sedan saknade jag lite driv framför mål. Det var lite för mycket att vi låg utanför och försökte bli spelbara i stället för att gå in på kasse. Det blev lite för bekvämt.

Krieger hyllades

Den tredje blev sedan väldigt svängig. Peter Krieger kvitterade till 2-2, Niklas Folin tog VIK upp i ledningen, men med en och en halv minut kvar kvitterade Kalmar. Förlängninsläge? Nej, Oskar Pettersson sköt det matchavgörande 4-3-målet med 22 sekunder kvar.

– Det blev mer hawaii av det i tredje. Känslan säger att båda lagen blev lite trötta. Det hände grejer som normalt sett kanske inte händer, mycket felpass och felbeslut åt båda håll. Bryter jag ner det så är det en okej förstamatch, varken mer eller mindre än så. Första matchen är alltid speciell, man vet hur det är, det blir bättre och bättre och man blir mer bekväm. Det var skönt för killarna att få känna på grejerna.

Karlin lyfte fram formationen med Peter Krieger, Oskar Pettersson och Erik Nyström efter mötet med Kalmar.

– Jag tycker att det var vår bästa. De låg bakom mycket i vårt anfallsspelet och hamnade även en del i protokollet. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt