Annons:

VIK vann trots missade chanser: ”Det är jag minst orolig över”

Mattias Karlins Västervik tog försäsongens tredje raka seger mot Tranås. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

VIK vann trots missade chanser: ”Det är jag minst orolig över”

Att Västerviks IK bara fick hål på Tranås AIF vid ett tillfälle i kvällens segermatch la inte tränaren Mattias Karlin någon större energi på.
– Det är jag minst orolig över. Vi har många offensivt lagda spelare så vi har inte för lite av den varan, säger tränaren Mattias Karlin.

Annons:

I kväll klev Västerviks IK in i försäsongsturneringen Sandströms Trophy med hemmamatch mot Tranås AIF i Plivit Arena. 

Matchens enda mål kom efter drygt halva speltiden när Jake Randolph snappade upp målvaktsreturen på Peter Kriegers skott i powerplay och gjorde sitt första mål i VIK-dressen. 

– Efter en rätt okej start på första perioden började vi slarva och spela hafsigt efter sex minuter. Tranås fick chanser efter våra misstag. Vi ryckte upp oss i andra perioden, det var lite mer som vi vill ha det med strukturerat spel. Vi tog över kraftigt efter Jakes mål, säger Mattias Karlin. 

Ward imponerade i målet

I tredje perioden fick Västervik spela mycket boxplay, något som laget redde ut gång på gång.

– Vi gjorde det jättebra. Det var stabilt och ingen större fara. Vi har också några jättelägen för att avgöra men lyckades inte få till det, säger han. 

Ett mål på 60 minuter, hur ser du på det?

– Jag är givetvis inte nöjd med att göra ett mål på lägena som vi har. Det är en match som vi ska göra tre-fyra mål i men på försäsongen kan tajmingen var taskig och allt man ska göra sitter inte. Målskyttet är jag minst orolig över.  Vi har många offensivt lagda spelare så vi har inte för lite av den varan, säger han.

Flera spelare fick plusbetyg av Mattias Karlin efter premiärsegern i Sandströms Trophy. 

– Samuel (Ward, målvakt) var jättestabil. Han har bara släppt in ett mål på de två senaste matcherna. Folin (Niklas) var stabil, Bjerselius (Jacob) var tongivande och Randolph (Jake) visade betydligt mycket mer än vad han har gjort i de tidigare matcherna. 

Oklart vem som blir kapten

Än så länge är det inte bestämt vem som ska vara lagkapten för VIK i Hockeyallsvenskan.

– Vi har inte tagit ut det än, jag skulle tippa på att det blir klart om en vecka. Jag vill ha en ledare på och utanför isen, det behöver inte vara spelaren som snackar mest men han ska via vägen. 

Erik Ullman (skadad), Alex Binner (öroninflammation) och Darren Nowick (anländer den 15 september) missade kvällens match. 

– Ullman har brutit något ben i handen och är gipsad. Han kan nog slänga gipset om tio dagar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt