Annons:

Västerviks Erik Gustafsson var nöjd med segern i kvällens match. Foto: Arkivbild

"Extra skönt att vinna mot Vimmerby"

Allsvenska Västervik visade att man är storleken större. Fredagens hockeyderby slutade 3-1 till hemmalaget mot gästande rivalen Vimmerby.
– En vinst är en vinst, det tar vi med oss, säger VIK-backen Erik Gustafsson efteråt.

Annons:

Hemmalaget tog ledningen efter knappt halva inledningsakten när NHL-draftade nyförvärvet Rob Bordson satte 1-0.

2-0 kom tidigt i andra perioden genom Adrian Elefalk som tryckte upp pucken i nättaket bakom duktige VH-målvakten Tomas Rydén. Matchen i stort var ett ställningskrig, med tajt försvarsspel och få målchanser. När det väl dök upp chanser fanns nämnde Rydén och hans motspelare i VIK-buren, Adam Vay, och agerade vägg.

– Vi gör en jäkligt bra match, visar mycket attityd och försökte verkligen. Vi håller på med ett annat, mer vuxet, spel liknande det som spelas i SHL och landslagen, berättar VH-tränaren Peter Nordström.

– De får inte mycket chanser på oss. Det här laget är ett lag som inte kommer ge sig. De har en grym attityd i allt de gör, fortsätter han.

Sen reducering

I slutskedet av matchen plockade Nordström ut målvakten för att få in en reduceringspuck. Istället kom 3-0 till VIK i tom kasse, innan Max Popovic spräckte Vays nolla med halvminuten kvar av matchen. 3-1 till Västervik och revansch för förra årets VH-seger med 6-1.

– En vinst är en vinst, men det är extra skönt mot Vimmerby, framför allt efter förra årets match, säger Erik Gustafsson. 

– Det är inget skönspel och vi kom inte upp i någon jättebra nivå, men hittar vägar att vinna. Vi tränar mycket försvarsspel och vi börjar få koll på de sakerna nu, säger han vidare.

Matchen slutade alltså 3-1 till Västervik som därmed vann Sandströms Trophy. 

Viktor Allvin

Annons:

Gästskribent

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt