Annons:

Genrepsförlust för Västerviks IK – han blir lagkapten

Niklas Folin har utsetts till Västerviks lagkapten denna säsong. Foto: Ossian Mathiasson

Genrepsförlust för Västerviks IK – han blir lagkapten

Västerviks IK tog emot hittills obesegrade Tingsryd i sista försäsongsmatchen. Gästerna TAIF tog sin åttonde raka seger och vann med komfortabla siffrorna 4-0.
Västervik gjorde en spelmässigt ganska bra match, men saknade skärpa i avsluten.
– Det fanns absolut ljusglimtar, även om vi inte är nöjda med resultatet, sa tränare Mattias Karlin efteråt.

Annons:

Gästerna Tingsryd inledde matchen piggare och tog en logisk ledning ganska tidigt i matchen när Filip Owesson distinkt satte pucken bakom Samuel Ward i hemmaburen. Strax därefter vaknade VIK till liv ordentligt och tog över matchen. 

– Jag tycker vi kom igång efter runt åtta minuter och tog över resten av perioden. Första perioden, förutom starten, är rätt bra. I andra perioden hade vi mycket tryck och skapar en del, men vi kastar iväg lägena och tar dåliga beslut. Många börjar fundera när de har bra läge och det slutar med ett avslut från dåligt läge. Vi spelade bra, men vi utnyttjade inte det vi gjorde bra, summerar Karlin. 

Han blir lagkapten

Västervik tvingades spela matchen med en brandskattad backsida, där nyutsedde lagkaptenen Niklas Folin drog ett tungt lass. 

Karlin om valet av lagkapten: 

– Folin visar mycket inställning och kommer till jobbet varje kväll. Det är en duktig spelare och bra kille som har mycket ledaregenskaper och han har vuxit mycket under året han varit här. 

Assisterande lagkaptener är Emil Alba, Victor Öhman och Rob Bordson.

Slitet VIK i tredjeperioden

Om de två första perioderna var bra, var den avslutande tredjeperioden det inte. 

– Det var ingen bra period, vi kändes lite slitna. Att gå på få backar tog ut sin rätt, det var samma mot Vita Hästen för bara tre dagar sedan. När man är lite trött och inte får något med sig blir man ännu lite tröttare, man får inte den där energin man behöver, säger Karlin vidare. 

I tredjeperioden jagade VIK ett reduceringsmål vid underläge 0-3 och plockade ut målvakten Ward. Det slutade med att Gustav Olhaver definitivt punkterade matchen med Tingsryds fjärde mål. 

– Det fanns absolut ljusglimtar, men vi är inte nöjda med resultatet, avslutar Karlin, som gav beröm till Erik Nyström, Oscar Pettersson och backarna. 

Om en vecka är det seriepremiär för Västerviks IK som då åker till Örnsköldsvik för match mot seriefavoriten MoDo. Mer inför premiären kommer under veckan. 

Viktor Allvin

Annons:

Gästskribent

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt