Annons:

URSTARK PREMIÄRSEGER AV VIK – SLOG FÖRHANDSFAVORITEN

VIK vann premiären mot Modo. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Storklubben Modo tippas i toppen. Västerviks IK av många i de nedre regionerna. Det spelade ingen roll i premiären som VIK vann med 4-3 efter förlängning.

Annons:

Västerviks IK hamnade i underläge efter drygt sju minuter när Jonathan Johnsson gav Modo ledningen i Örnsköldsvik. I ett numerärt överläge strax därefter kom dock gästernas kvittering. Emil Alba utjämnade efter assist från Victor Öhman och Kim Johansson.

Kvitteringsglädjen stannade emellertid vid en halv minut. Victor Berglund gjorde 2-1 för topptippade Örnsköldsvikslaget.

Innan perioden var över lyckades Västervik kvittera en andra gång. Erik Nyström nätade efter assist från Erik Ullman och Alexis Binner.

VIK spelade modigt och starkt och var definitivt inte underlägset sitt motstånd.

Seger i overtime

I den andra perioden kom sedan 3-2 för VIK när Alexis Binner gjorde sitt allra första mål i Västervikströjan. VIK-ledningen stod sig länge och de vitklädda såg ut att gå mot tre urstarka premiärpoäng.

Något för många utvisningar i den sista perioden gjorde dock att Modos tryck blev konstant. Tidigt plockade Modo målvakten och spelade sex mot fyra.

Med drygt tre minuter kvar kom också kvitteringen. 3-3 och matchen gick till förlängning.

Där hade VIK ett kanonläge eftersom Modo precis i slutet dragit på sig en tvåminutersutvisning. Det blev ingen utdelning på det numerära överläget men med en minut och 54 sekunder kvar avgjorde Peter Krieger för VIK.