Annons:

Tunga skadetapp för Västerviks IK inför hemmapremiären

Mattias Karlin och hans Västerviks IK dras med fem tunga skadetapp till måndagens allsvenska hemmapremiär mot Västerås. Foto: Ossian Mathiasson

Tunga skadetapp för Västerviks IK inför hemmapremiären

Dags för Västerviks IK:s hemmapremiär i allsvenskan, och redan är det tuffa skadeläget den största snackisen. Nu jobbar VIK på att lösa några lån till måndagskvällens match mot Västerås.

Annons:

Rob Bordson, Adam Plant, Henrik Malmström, Victor Öhman och Niklas Folin. Fem av Västerviks ledande spelare är samtliga skadade och missar måndagskvällens allsvenska hemmapremiär mot Västerås.

Undersöker lån

– Tunga tapp och självklart långt ifrån optimalt. I dagsläget vet jag inte riktigt hur vi ska göra. Vi undersöker om vi kan låna in några spelare, men jag vet inte. Vi jobbar på det och får se vad vi ställer för lag på benen, säger tränaren Mattias Karlin.

Vad gäller Öhman och Folin så skadade sig båda i premiären borta mot Modo (seger 4-3 i over time). Statusen på dem är oklar, men enligt Karlin lär de inte spela något den kommande veckan.
– Extra olyckligt i och med att det är så tätt matchande nu.

Imponerade i premiären

Västerås imponerade i premiären och besegrade AIK med 5-2 hemma.
– Jag har sett två perioder av den matchen, och jag tycker att det var ganska mycket upp och ner i prestationerna, vilket ju i och för sig är ganska vanligt så här tidigt på säsongen.
– Jag tycker att Västerås spelar på liknande sätt som förra året – forecheckar likadant, samma spel i egen zon, är starka framför mål och har en del tunga och fysiska spelare, säger Karlin.

Vad är segerreceptet?
– Att vi spelar lika disciplinerat och följer planen lika bra som vi gjorde i premiären borta mot Modo.

  

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt