Annons:

VIK ska bryta förlusttrenden – så är läget i laget:

Mattias Karlin och Mikael Johansson har sex backar tillgängliga till kvällens match mot Tingsryd. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

VIK ska bryta förlusttrenden – så är läget i laget: "Spelar med sex backar"

Det började så bra för Västerviks IK. Sedan åkte laget på två raka förluster. Nu hoppas assisterande tränaren Mikael Johansson att trenden ska vända tillbaka igen mot Tingsryds AIF.
– Vi måste jobba på med smådetaljerna som behöver sätta sig, säger han.

Annons:

Med sju inspelade poäng på de tre första matcherna hade Västerviks IK fått en drömöppning i Hockeyallsvenskan. 

Under den gångna helgen gick det inte lika poängmässigt med dubbla förluster – 0–2 mot nykomlingen Kristianstad och 2–3 mot rivalen Vita Hästen. 

"Måste möta upp det som ett lag"

I kväll ska VIK försöka hoppa på upp segerspåret igen mot Tingsryds AIF, det bottentippade laget som har överraskat initialt med åtta poäng på fem matcher. 

– Vi vet att Tingsryd är ett lag som jobbar hårt och spelar tillsammans som ett lag. När vi möttes på försäsongen avgjorde de på våra misstag. Vi måste minimera misstagen, vilket är en klyscha som alltid gäller, säger Mikael Johansson, assisterande tränare i Västerviks IK. 

Har Tingsryds fina start överraskat dig?

– Ja, det tycker jag. De gick bra på försäsongen och har ett bra lag. Det är framför allt ett lag som Tingsryd har så vi måste möta upp det som ett lag också. 

Två raka förluster, hur har det påverkat er som lag?

– Om man tittar på alla fem matcher som vi har spelat så har det varit otroligt jämnt. Vi har tre uddamålssegrar, varav två på övertid, och sedan två knappa förluster mot Kristianstad och Vita Hästen. Det speglar serien rätt bra och visar hur jämnt det är. Det är tuffa matcher hela tiden. 

"Powerplay avgör ofta"

Västervik gjorde nio mål på de tre första matcherna för att sedan bli nollat av Kristianstad på hemmais och producera två mål mot Vita Hästen. 

– Det är målskyttet som inte har fungerat. Mot Vita Hästen hade vi många powerplay-lägen och gott om chanser. De avgjorde i powerplay och det var det som avgjorde matchen. Det gäller att sätta dit puckarna.

Vad tar du med dig från säsongsstarten?

– Att det är jämna matcher och att vi lika gärna kan förlora mot Modo samtidigt som vinner de senaste två matcherna. Så jämnt har det varit. Vi måste jobba på med smådetaljerna som behöver sätta sig. Powerplay avgör ofta, det är inte svårare än så. Det gäller att vara påkopplad i varje match och vinna så mycket som möjligt. Nu har vi förlorat två matcher så det gäller att bryta trenden.

Lånet har lämnat VIK

Kortidslånet Fredrik Lindström är tillbaka i Hockeyettan-klubben Tranås AIF efter två matcher med sin gamla klubb, Västervik. 

– Det var perfekt att han kunde vara med i de två matcherna när vi hade spelare borta. Han har gjort det jättebra och spelade rejält. 

Hade du velat behålla honom?

– Det hade inte varit omöjligt men nu är det som det är. Han har ett annat lag att spela i. 

Spelar med sex backar

Backen Adam Plant var tillbaka från skada i senaste matchen och är en av sex backar i kvällens match. Varken Niklas Folin och Henrik Malmström är aktuella för spel. 

– Henrik dras med en handskada och är gipsad. Han blir borta i flera veckor till, det är lite osäkert. Folin kan vara tillbaka ganska snart, det hoppas vi i alla fall. Det är svårt att säga något just nu. Vi spelar med sex backar i morgon om det inte händer något annat. 

Rob Bordson är också skadad och finns på frånvarolistan. I övrigt är alla spelare tillgängliga för tränarduon Mattias Karlin/Mikael Johansson. 

Ádám Vay stod senaste matchen i Norrköping. och det är inte bestämt om han får fortsatt förtroende eller om Samuel Ward är tillbaka mellan stolparna. 

– Det bestämmer vi imorgon (läs i dag).

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt