Annons:

VIK-ledningen låste in sig och hade långmöte efter ny förlust

Mikael Johansson och Mattias Karlin hade ett långt möte efter Västerviks nya förlust. Foto: Ossian Mathiasson

VIK-ledningen låste in sig och hade långmöte efter ny förlust

Tredje raka förlusten är ett faktum för Västerviks IK. Efteråt låste VIK-ledningen in sig och hade ett långmöte i 40 minuter innan de kom ut från omklädningsrummet.
– Det var en av de sämre matcherna på år och dagar, säger assisterande tränaren Mikael Johansson.

Annons:

Västerviks IK inledde säsongen i Hockeyallsvenskan på ett imponerande sätt med tre raka segrar på lika många matcher. De efterföljande tre matcherna är ingen rolig läsning för spelare, ledare och supportrar i Västerviks IK. 

0–2 mot Kristianstad och 2–3 mot Vita Hästen följdes upp med tredje raka förlusten hemma mot Tingsryd, 3–5. Återigen var det tredje perioden som fällde laget med fyra insläppta mål och faktum är att VIK inte har vunnit någon avslutningsperiod så här långt. 

Kritisk mot lagets insats

Tingsryd vände 1–2 till 5–3 i sista perioden och det var många huvuden som hängde i VIK-lägret efteråt. VIK-ledningen satte sig efter nederlaget i ett långt möte och kom inte ut för att möta pressen förrän strax efter klockan 22, med andra ord 40 minuter efter slutsignalen i Plivit Arena. 

– Det var en väldigt dålig insats från vår sida. Vi diskuterade vad vi måste göra, säger Mikael Johansson och fortsätter: 

– Jag tycker att hela matchen är riktigt dålig. Vi är inte bra på hela matchen och det är egentligen individuell skicklighet som gör att vi går upp till 2–1.

Inför tredje perioden ledde faktiskt VIK med 2–1 men Tingsryd, som har överraskat så här långt, utnyttjade slarvigt målvaktsspel vid 2–2-målet och hemmalagets utvisningar.  

– I tredje perioden är det för lätt att göra mål och spela mot oss. Vi måste spela mer tillsammans.

"Fladdrar mest omkring"

VIK började med tre raka förluster och har nu lika många förluster. Mikael Johansson har sin teori om vad som är förklaringen. 

– Vi spelade mer som ett lag i de första matcherna och nu fladdrar vi mest omkring. Vi forecheckar en och en och då blir vi alldeles för ihåliga. Vi måste spela ihop som en hel femma och inte vara så spretiga. Det är sådant som händer under en säsong och nu gäller det att få stopp på det. Det är hemligheten. 

Vad kom ni fram till på mötet?

– Att vi måste ändra på det. Vi får såklart ha ett möte och vi pratar varje dag om att spela som ett lag, sedan gäller det att få in det i spelarnas huvuden. 

Ingen VIK-spelare fick beröm efter matchen. Johansson var ändå glad för att Erik Nyström och Victor Öhman gjorde mål. 

– Det är sådana spelare som vi behöver få igång offensivt. Men vi måste börja med defensiven. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt