Annons:

  • JUST NU: MÅLFARLIG FORWARD LÅNAS UT TILL VIK RESTEN AV SÄSONGEN

    Västerviks IK plockar in Lukas Wernblom på lån från Modo för resten av säsongen. Foto: Ossian Mathiasson

  • JUST NU: MÅLFARLIG FORWARD LÅNAS UT TILL VIK RESTEN AV SÄSONGEN

    Västerviks IK plockar in Lukas Wernblom på lån från Modo för resten av säsongen. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: MÅLFARLIG FORWARD LÅNAS UT TILL VIK RESTEN AV SÄSONGEN

Västerviks IK lånar in Lukas Wernblom från Modo Hockey under resten av säsongen i Hockeyallsvenskan. Det skriver Västerviks IK i ett pressmeddelande.
"Lukas gör att vi ökar konkurrensen i laget. Han är en spelartyp som driver laget på isen och är oöm att möta. Men också en spelare som har fina tekniska egenskaper och spelförståelse", säger Västerviks sportchef Emil Georgsson.

Annons:

Den 19-årige forwarden har trots sin låga ålder spelat 90 matcher i Hockeyallsvenskan med Modo under de tre senaste säsongerna plus de fem första matcherna denna säsong. 

Han har spelat pojk- och juniorlandslagshockey för Sverige under fem säsonger och han är aktuell för uttagning till nästa junior-VM i december. I J18-VM 2018 i Tjeljabinsk och Magnitogorsk i Ryssland stod Lukas Wernblom för fem poäng på sju matcher och var med och vann ett brons med Småkronorna.

"Konkurrensen kommer öka"

Nu har den målfarlige och tufffe forwarden lånats ut till Västerviks IK under resten av säsongen. 

"Hans spelstil beskrivs ofta som ett tändstift som kan få igång sitt lag, inte helt olik pappa Magnus spetsegenskaper som framför allt Modo – men även Skellefteå AIK – drog nytta av under 19 säsonger", skriver VIK. 

Lukas Wernblom ansluter till Västerviks IK redan på fredagen och finns med i truppen mot BIK Karlskoga borta i Nobelhallen.

"Vi har haft en okej start på säsongen med tre vinster på sex matcher, men tyvärr har skador gjort att vi tappat trycket lite grann och konkurrensen har minskat. Rob Bordson närmar sig comeback och i och med att Lukas nu kommer in i laget så kommer konkurrensen att öka och kravbilden höjas bland forwards", säger Georgsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt