Annons:

Karlin nöjd med en poäng: ”Viktigt för moralen”

Västerviks målvakt Samuel Ward stod för en stabil insats. Foto: Ossian Mathiasson

Karlin nöjd med en poäng: ”Viktigt för moralen”

Västerviks IK var illa ute hemma mot topplaget Timrå. I underläge med 2-1 valde Mattias Karlin att plocka målvakten tidigt – och det räddade en poäng.
– Jag föredrar att göra det, säger han.

Annons:

Med nästan tre minuter kvar tog Karlin timeout och plockade ut målvakten. Det är förstås inte alltid det funkar – men i dag gav draget utdelning. Oscar Pettersson stötte in en retur efter att Timrås storstjärna Jonathan Dahlén slarvat med pucken.

Dahlén fick dock revansch i förlängningen där han serverade Albin Lundin öppet mål och såg till att Timrå bärgade två poäng.

– Jag rycker målvakten extremt tidigt för att ge det chansen. Då kan det bli lite lugnare än att man ska köra stenhårt sista 30 sekunderna. Där skapar vi en hel del och till slut ramlar pucken in. Det är viktigt för oss att se att vi kan komma tillbaka, säger Karlin som var relativt nöjd med en poäng:

– När man gör mål med 50 sekunder kvar får man vara lite nöjd. Självklart hade det bästa varit tre poäng, men när man ligger under i tredje kan det vara små tillfälligheter och i dag fick vi dem med oss.

 "De spelar mjukt och fint"

Timrå inledde matchen klart bäst.

– Det syns att de har ett annat självförtroende än vad vi har, framförallt i början av matchen. Vi håller i klubban hårt och de spelar mjukt och fint och kommer med bra fart. Efter sju-åtta minuter börjar vi hitta lite grejer och börjar jämna ut det lite grann. Första är ändå helt okej och det var första gången i år som vi gjorde första målet.

Den andra perioden föll inte i Karlins smak:

– I andra var det jäkligt svängigt, extremt mycket fram och tillbaka. Det spelet ska vi inte ha mot Timrå. De ställer om fort och det går undan. Vi förlorar den perioden och det är inte helt rättvist, vi hade ganska mycket chanser också.

 Svagt powerplay

VIK inledde piggt i tredje, men tappade övertaget efter ett svagt powerplay.

– Vi börjar extremt bra och har bra energi och skapade en del lägen. När vi fick PP ville vi behålla energin, men då gick vi ned oss lite och rörde oss inte tillräckligt. Efter det hamnade vi kvar i dålig energi rätt länge.

Trots den sena kvitteringen blev det alltså sjätte raka förlusten för VIK som är ny jumbo i serien.  

– Vi har fått spela med många som är otränade och kanske inte ska spela match. Det är inget lag som klarar tre-fyra skador på backar och de får göra en träning och sedan kliva rakt in i det i match. De har gjort det bra, men har inte grunden och tajmingen på samma sätt. Nu hoppas jag att vi kan få lite stabilitet och mer konkurrens och att vi kan sporra varandra på ett annat sätt. Att det gått lite tyngre beror inte bara på skador, men det är en del. Någonstans blev vi lite övermodiga efter vår fina start och spelade inte lika enkelt.

Nästa uppgift för VIK blir Björklöven på bortais. Bäst i laget i kväll var målvakten Samuel Ward och backen Niklas Folin.

– Framåt kan jag känna att ingen stack ut, där var det ganska likt överlag.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt