Annons:

"Våra 91 mil hem kommer kännas som max 30"

Västerviks IK:s tränare Mattias Karlin var både glad och lättad efter straffsegern bort mot serieledande Björklöven i Umeå.
– Våra 91 mil hem i natt kommer kännas som max 30, skrattar han.

Annons:

”Skönt”. Det var det första ordet som kom ur VIK-tränaren Mattias Karlins mun efter 4-3-segern mot Björklöven i A3 Arena i Umeå.

– På det stora hela tycker jag att vi gör det jättebra, riktigt stabilt. Vi spelar uppoffrande, släpper till mindre än tidigare, jobbar bra ihop och visar att vi blir lite smartare för varje match som går, säger han.

Mest nöjd är Mattias Karlin med lagets insats fram till matchminut 35. Det var då som Björklöven, genom två snabba mål, gick från 1-3 till 3-3 på dryga tre minuter.

– Där tappade vi lite. Vi gjorde inte jobbet och fuskade i vissa grejer, och det blev vi straffade för.

Mer passivt VIK

I den sista perioden blev spelet lite mer passivt från VIK:s sida. Det märktes inte minst när man i slutet av matchen fick möjlighet att avgöra i spel med en man mer på banan.

– Det är ingen taktik, utan det bara blir så att vi inte kliver på för fullt. Det där handlar om självförtroende, om vi hade varit i Björklövens position kan jag lova att det hade sett annorlunda ut.

Hur viktig var den här segern just bara för att slippa påminnas om den där långa segerfria sviten?

– Jag vet inte. Visst är det skönt, men ändå inte så mycket man tänker på. Vi är så fokuserade på att titta på prestationen.

Och resan hem nu blir ganska skön?

– Vi räknar med att vara i Västervik vid klockan tio i morgon förmiddag, Men nu kommer våra 91 mil hem i natt kännas som max 30.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt