Annons:

JUST NU: VIK VÄRVAR AHL-MERITERAD BACK

Västerviks IK har gjort klart med den poängproducerande backen Brandon Burlon, som har spelat över 300 AHL-matcher. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: VIK VÄRVAR AHL-MERITERAD BACK

Västerviks IK stärker upp backsidan och har värvat den 29-årige kanadensiske backen Brandon Burlon för resten av säsongen.
"Brandon är en skridskostark back som behärskar spelet åt båda hållen", säger klubbens sportchef Emil Georgsson i ett pressmeddelande.

Annons:

Brandon kommer senast från spel i norska högstaligan i laget Stavanger Oilers där han producerade 27 poäng på 30 matcher under förra säsongen.

Han är en spelare med förflutet i Michigans starka collegehockey i Ann Arbor. Han spelade i University of Michigan mellan 2008 och 2011 och utsågs till en av NCAA:s bästa rookies första säsongen och andra säsongen vann Michigan Wolverines de nationella mästerskapen. New Jersey Devils draftade Burlon i andra rundan 2008 och han skrev också NHL-kontrakt med klubben i juni 2011.

Brandon Burlon har lång erfarenhet från AHL med 105 poäng på 325 matcher, framför allt i New Jerseys dåvarande farmarlag Albany Devils och i Arizona Coyotes farmarlag Tucson Roadrunners. Han har också hunnit spela en säsong i Düsseldorf i tyska högstaligan.

VIK:s sportchef Emil Georgsson kommenterar värvningen så här: 

"Brandon är en skridskostark back som behärskar spelet åt båda hållen. Han har mycket erfarenhet av spel på hög nivå och kommer med den rutinen förhoppningsvis bli ett bra tillskott till vårt lag.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt