Annons:

Karlin varnar för ungt och hårt jobbande KHK

En poäng mot Timrå, två poäng mot Björklöven… Och nu väntar fredagsmys hemma mot Karlskrona för Västerviks IK.
– Ett ungt lag som gjort det jättestarkt, varnar VIK-tränaren Mattias Karlin.

Annons:

Ett svårscoutat lag som hittills har överraskat positivt i HockeyAllsvenskan. Ungefär så beskriver VIK-tränaren Mattias Karlin fredagskvällens motståndare Karlskrona HK.

Och det är bara att hålla med. Inför säsongen var ett hårt ekonomiskt sargat KHK kraftigt nederlagstippat. Och visst har man blandat och gett i säsongsinledningen, men det är ändå talet16 som står där i poängkolumnen efter tio omgångar, och laget ligger på sjunde plats.

Ungt och hårt jobbande lag

– Karlskrona har ett ungt och hårt jobbande lag, som har gjort det jättestarkt hittills. Sedan finns det ju exempelvis en sådan rutinerad pjäs som Niklas Johansson som håller i det offensiva.

– Nu hade man väl i och för sig inte sin bästa dag i går (4-0-förlust på onsdagen hemma mot Tingsryd), men det var också mycket beroende på ett jättebra målvaktsspel hos gästerna. I grunden var det verkligen inte en 0-4-match, säger Mattias Karlin.

VIK starkt de senaste matcherna 

VIK, tolva på tio pinnar, kommer till spel med en skön känsla i kroppen. Poäng mot topplagen Timrå och Björklöven i de två senaste samt dessförinnan en stark insats mot AIK.

Mot serieledande Björklöven i tisdags blev det två poäng borta efter straffseger.

– Förutom de sista minuterna i den andra perioden, då de gick från 1-3- till 3-3, gör vi en bra match. Den sekvensen får vi dock dra lärdom av. På något märkligt sätt, och trots att vi precis hade gjort 3-1, drar vi ner på tempot och ger bort initiativet. Det var som att vi inte ville ha pucken. Samtidigt börjar de köra mer.

– Vi borde ha kunnat hantera det bättre. Men samtidigt är det starkt av oss att stänga ner det i den tredje perioden på det sättet vi gör. Att vi är starka när matcher sedan ska avgöras efter den 60:e spelminuten vet vi sedan tidigare, säger Karlin.

Ordinarie VIK 

Så när som på Henrik Malmström kommer Västervik till spel med helt ordinarie lag.

Hur är läget med Malmström?

 – Har gjorde faktsikt sin första träning på torsdagen. Han var inte med i spelsekvenserna, utan åkte bara lite skridskor. Jag tippar på att det fortfarande är två-tre veckor bort innan han är spelklar.

Vad ska ni se upp med mot Karlskrona?

 – Jag har bara sett en match med dem än, så jag har inte riktigt kommit fram till vad de har för styrkor. Men jag ska se dem mer innan matchen. Samtidigt är det lite krångligare för mig som tränare att scouta ett lag som man inte har så bra koll på jämfört med många andra.

I den förra omgången klev VIK över det där obehagliga nedre kvalstrecket i den jämna tabellen.

– Så här är det varje år. Jämnt mellan lagen och alla slår alla. För vår del handlar det om att prestera i varje match. Vi börjar med att dra på blåstället och göra 60 minuter på bra nivå mot Karlskrona..

 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt