Annons:

Karlins förändringar gav direkt effekt

Det gäller att inte haussa sitt lag för mycket. För trots 5-1 mot Karlskrona tyckte Västerviks-tränaren Mattias Karlin att det fanns en del annat att önska. Men sina formationsförändringar var han nöjd med.

Annons:

Halvvägs in i matchen mot Karlskrona, vid ställningen 1-1, tyckte Västerviks IK:s tränare Mattias Karlin att det inte riktigt hade kuggat i som det skulle.

Beslutet om att ändra om i linorna kändes rätt och bara några minuter senare var ställningen 4-1 till VIK.
– Ja, det gav ju en bra effekt, säger Karlin och skrattar. Det blev mycket bättre efter det.

"Upp och ner" 

Men summeringen efter imponerande 5-1 var ändå inte helt positiv.

– Det var lite för mycket upp och ner. Den andra perioden och sista tio minuterna av tredje perioden var jättebra, men under resten av matchen var det lite för mycket av långt lag, dålig fart och tillfällen där vi spelade fast oss. Jag tycker inte riktigt att vi tar ansvar då, säger Karlin.

Är du inte lite väl hårt mot laget nu?

– Haha. Kanske. Du har ju sett matchen från en annan vinkel, men det var så vi uppfattade det från båset.

– Men självklart är jag jättenöjd med insatsen och resultatet. Den andra perioden är bäst. Då hjälper vi backarna i mittzon, vänder på spelet och skapar bra anfallsspel.

Men utvecklingen under de sista tre-fyra matcherna måste ändå kännas skön?

– Absolut. Vi är betydligt stabilare, stänger ner på ett annat sätt och tar större ansvar både med och utan puck. Nu har vi spelat ihop lite längre och haft betydligt fler spelare tillgängliga på träningarna. Det gör skillnad.

Ledig helg

Härnäst gästar Mora på onsdag. Och Karlins grabbar kommer faktiskt få lite ledigt.

– Det har varit mycket nu, så det blir ledigt i helgen. Sedan trycker vi på med en bra träning på måndag och minskar lite till tisdagen. Sedan är det en fullkletad vecka som väntar med match onsdag, fredag och söndag.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt