VIK TOG EFTERLÄNGTAD TREPOÄNGARE MOT KRISLAGET

Västervik bröt den fyra matcher långa förlustsviten och slog AIK med 3–1. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Västerviks IK är ett vinnande lag igen. Efter sju raka matcher utan seger under ordinarie tid besegrades krisklubben AIK med 3–1.

Precis som förra veckan har Västervik gett sig ut på en längre bortaturné med tre bortamatcher inom loppet av en vecka.

På bortaplan har inte Västervik varit särskilt framgångsrika med elva av maximala 33 poäng och bara tagit en trepoängare. I kväll kom säsongens andra bortatriumf under ordinarie tid och den dystra trenden med sju raka seriematcher utan trepoängare är bruten.

Västerviks Rob Bordson stod rätt placerad framför AIK-målet och styrde in Victor Öhmans skott från blålinjen fram till 1–0 en bit in i första perioden och 2–0-målet kom med drygt fem minuter kvar av andra perioden. Lukas Wernblom avslutade kliniskt och hittade en lucka under AIK-målvakten.

Västervik hade god kontroll på matchen innan de slarvade bakom eget mål och bjöd tabelljumbon AIK på 2–1-reduceringen halvvägs in i tredje perioden. Matchen fick liv efter reduceringen och AIK hade tätt inpå målet både två fina kvitteringschanser. AIK tog ut målvakten med drygt tre minuter av matchen men VIK försvarade sig bra och gjorde 3–1 i öppen kasse genom Rob Bordson. VIK tog därmed en efterlängtad trepoängare och bröt den fyra matcher långa förlustsviten.

I och med kvällens seger på Hovet ligger tiondeplacerade VIK tio poäng före jumbon AIK.

Kommentarer från kvällens seger i Stockholm kommer senare i kväll.

Fakta

AIK–Västervik 1–3 (0–1, 0–1, 1–1)

Första perioden: 0–1 (7.26) Rob Bordson (Victor Öhman, Henrik Malmström)

Andra perioden: 0–2 (34.53) Lukas Wernblom (Emil Alba)

Tredje perioden: 1–2 (50.44) Jacob Svensson (Henrik Rommel), 1–3 (59.52) Rob Bordson (Jacob Bjerselius)

Skott: 31–31 (13–10, 11–15, 7–6)

Utvisningar, AIK: 3x2 min, VIK: 4x2 min