Annons:

JUST NU: VIK VÄRVAR FORWARD MED DUBBLA SLOVAKISKA GULD

Västerviks IK värvar forwarden Gilbert Gabor som kommer från slovakiska högstaligan. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: VIK VÄRVAR FORWARD MED DUBBLA SLOVAKISKA GULD

Forwarden Gilbert Gabor är klar för Västerviks IK. Han kommer närmast från spel under tre säsonger i slovakiska högstaligan med HC Banska Bystrica. 

Annons:

24-årige Gilbert Gabor kommer ursprungligen från Stockholm i Sverige. Han har dessutom dubbelt medborgarskap i både Slovakien och Sverige.

Under de tre senaste säsongerna har forwarden tillhört HC Banska Bystrica i den slovakiska högstaligan och blivit slovakisk mästare vid två tillfällen. 

"En sevärd spelartyp"

Nu vänder han hem till Sverige och har kritat på för Västerviks IK i Hockeyallsvenskan. 

"Gilbert Gabor är en skridskostark hårt arbetande forward som är oöm och orädd. Han kliver gärna in där det hettar till och spelar med stort mod. Gilbert har spenderat hela sin seniortid utomlands och har byggt på sig en värdefull erfarenhet genom spel i tre säsonger i CHL och blivit slovakisk mästare med Banska Bystrica två säsonger. Han kommer vara en sevärd spelartyp och jag tror han kommer att bli en kommande publikfavorit med sin uppoffrande spelstil. Vi är glada över att han har skrivit på för oss nästa säsong", säger sportchefen Emil Georgsson. 

Gilbert Gabor är 191 centimeter lång och 100 kilo tung. Utöver en hel del utländska äventyr har han spelat juniorhockey i AIK, Wings HC, Malmö Redhawks och SDE HF i Sverige mellan 2010 och 2015.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt