VÄSTERVIK FORTSATT OBESEGRAT – VANN PÅ STRAFFAR

Västerviks IK vann hemmamatchen mot SSK på straffar. Foto: Arkivbild

Västerviks IK har inlett HockeyAllsvenskan med tre raka segrar. I kväll slog man Södertälje med 2-1 efter straffar.

Det var en jämn match, med två lag som åkte mycket skridskor och bjöd på mycket kamp och intensitet. Däremot bjöds det inte på något målkalas. Den första perioden slutade mållös, med ett spelmässigt övertag för Västervik.

I mittperioden tog Södertälje ledningen efter åtta minuter. Västervik kvitterade ganska omgående, när Axel Jonsson Fjällby jobbade fram pucken till Gerry Fitzgerald, som snyggt drog Alexander Sahlin och hängde in 1-1.

Fler mål fick vi inte se, trots att det inte saknades lägen. Målvakterna, Daniel Marmenlind och nämnde Sahlin storspelade.

Straffläggning krävdes för att skilja lagen åt. Där fortsatte Marmenlinds storspel. Han räddade samtliga tre straffar och Gerry Fitzgerald överlistade återigen Sahlin.

Två poäng till Västervik – och tredje raka segern.