Annons:

VIK vill ta revansch på Björklöven:

Oskar Drugges Västervik jagar revansch mot Björklöven efter lagens förra möte för en kort tid sedan. Foto: Ossian Mathiasson

VIK vill ta revansch på Björklöven: "God bild från förra matchen"

För andra gången på kort tid åker Västerviks IK norrut för match mot hittills obesegrade Björklöven. 
– Vi har en god bild från förra matchen förutom sista minuterna där de avgjorde, säger VIK-tränaren Mattias Karlin. 

Annons:

Västerviks IK är tillbaka i god form med två raka segrar efter några sämre framträdanden i Hockeyallsvenskan. 

När VIK kom hem från söndagseftermiddagens bortamatch mot Tingsryds AIF, som slutade 2–1 efter Jacob Bjerselius sena avgörande, fanns det inget annat än att snabbt göra sig redo för en roadtrip till Norrland. 

Klockan 08.00 på måndagsmorgonen packade Vik ihop utrustningen och satte sig på bussen. Roadtrip med Björklöven i kväll och Modo på fredag väntar och Mattias Karlin ser fram emot vad som stundar. 

Nöjd med förra matchen i Umeå

VIK hoppas kunna få revansch på serieledande Björklöven, som vann lagens senaste möte efter ett sent avgörande i powerplay den 18 oktober. Björklöven är alltjämt obesegrade i Hockeyallsvenskan med 23 poäng av 24 möjliga och VIK vill ta revansch på seriens bästa lag. 

– När vi mötte dem var första perioden helt okej, vi var inte helt nöjda men det var ingen katastrof. I andra och tredjeperioden var vi snäppet bättre än dem. Vi spelade ihop som enhet, gick mycket på kropp och stressade dem, säger Mattias Karlin. 

Alla är tillgängliga

Karlin tycker att det finns en bra känsla i laget efter två raka segrar, först 3–1 mot Mora IK i fredags och sedan 2–1 mot Tingsryds AIF i söndags. 

– Jag vill se att vi håller ihop och att vi förstår varför man gör saker och ting. Förhoppningsvis kan vi trycka ner dem i deras zon, vi är ett större och tyngre lag. Det måste vi utnyttja, säger Karlin. 

Vad betyder de senaste segrarna med sena avgöranden?

– Det betyder givetvis en hel del. Det har gått åt andra hållet med sena avgöranden tidigare under säsongen så det är klart att det blir en boost när det går åt rätt håll. I senaste matchen mot Tingsryd skulle vi ha avgjort mycket tidigare men det är skit samma när vi vinner. 

VIK ställer upp med samma manskap som i senaste matchen mot Tingsryd. Vem som vaktar kassen är inte klart. Efter kvällens match i Umeå åker VIK tillbaka till Örnsköldsvik och laddar för fredagens match mot Modo. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt