BRA INSATS AV VIK MOT SERIELEDAREN – RÄCKTE INTE TILL POÄNG

Adam Plant, här i VIK:s tröja, blev målskytt för Björklöven mot Västervik i kväll. Foto: Arkivbild

Västerviks IK gjorde en mycket stark insats mot tabellettan Björklöven. Men det räckte inte. Björklöven vann med 3-0 (0-0, 1-0, 2-0) och tog sin nionde raka seger i säsongsupptakten.

Västerviks IK gjorde en mycket bra förstaperiod och visade ingen respekt för överlägsna serieledaren Björklöven. VIK vann skotten och hade ett läge, där det var ytterst nära att det blev mål.

Victor Öhman jublade för mål – men efter videogranskning förkunnade domaren att pucken aldrig var över mållinjen.

Släkten är värst

I den andra perioden tog Umeåklubben över till viss del, men var på inget sätt överlägset motståndarna från Västervik.

Släkten skulle dock visa sig vara värst, som den så ofta gör. Efter nästan precis halva matchen sköt Adam Plant sitt första mål för säsongen. Tyvärr för Västerviks del återfinns han som bekant i den gröna Björklöven-tröjan den här säsongen.

VIK hade ytterligare en sekvens som videogranskades i den andra akten, men inte heller denna gång var det mål.

Mot slutet av perioden hamnade Västervik i ett svårt läge. Tre raka utvisningar drog gästerna på sig och Björklöven fick spela fem mot tre i nästan två minuter, men VIK stod emot.

1-0 stod sig därmed till periodpausen.

Mål i tom bur

Att klara av ett tre mot fem i så lång tid brukar vara moralstärkande. VIK började också den tredje relativt starkt och hade några halvchanser för att kvittera.

Men efter sju minuter åkte Joakim Hagelin ut efter en hetsig situation. VIK:s kvitteringsjakt kom förvisso av sig en period, men VIK återhämtade sig snabbt.

Efter att på nytt klarat ett numerärt underläge fick Västervik fint tryck på hemmalaget igen – och saknade definitivt inte chanser för att kvittera.

Men dessväre kom 2-0 för Björklöven, absolut inte fullt rättvist, med drygt fem minuter kvar att spela. Målet kom efter ett misstag i egen zon, men VIK var också uppretade över att man inte fick med sig en utvisning i situationen precis före målet.

Mot slutet, när VIK tog ut målvakten, kom också 3-0 för Björklöven, vilket blev slutresultatet.