Annons:

Självbilden i fokus när VIK går för ny seger mot AIK

Emil Georgsson och hans Västerviks IK tar ikväll emot AIK i HockeyAllsvenskan. Foto: Ossian Mathiasson

Självbilden i fokus när VIK går för ny seger mot AIK

Västerviks IK har fina minnen från premiären mot AIK då man vann med 4-2. I kväll möts lagen igen, men VIK-tränaren Emil Georgsson vill inte lägga något favoritskap på sitt lag, utan lyfter vikten av det hårda jobbet.
– Det är naivt att tro att man alltid ska kunna spela offensivt och äga mycket puck, säger han

Annons:

I HockeyAllsvenskans seriepremiär mot AIK var Västerviks IK kraftigt nederlagstippat.

Det hårdsatsande laget från Solna sågs av många som en het utmanare till topptippade Björklöven och Timrå, medan Västervik tippades i botten av tabellen hos flera av förståsigpåarna.

I dag, tio omgångar senare, är tabellsituationen helt tvärtom för de båda lagen. VIK ligger sexa, bara en poäng bakom trean Södertälje, medan AIK hittills har haft en svår vandring i botten av tabellen.

Senast vann man visserligen mot Kristianstad, och ligger nu på elfte plats.

"Ska alltid vara underdogs"

Men att Västervik ska ses som favoriter mot AIK, det håller tränaren Emil Georgsson inte med om.

– Rent krasst, med tanke på den storlek och de resurser vår förening har, så ska vi alltid vara underdogs mot lag som AIK. Vi ska gå ut och spela den hockey som vi är bra på, och det innebär stenhårt jobb.

– AIK hade ett tufft fjolår, och har kanske inte börjat den här säsongen så som de hoppades. Men jag är säker på att de har tålamod och inser att det kan ta lite tid att få ihop ett helt nytt lag med så många nya spelare. Sedan har de ett speciellt spelsystem som kanske tar tid att sätta sig. Ska vi vinna en sådan här match krävs det en hundraprocentig isats, säger Emil Georgsson.

Inte helt nöjd trots segern 

VIK kommer till kvällens hemmamatch fullt med självförtroende. Men även om det blev seger borta mot Modo senast, så var Georgsson inte helt nöjd med det han såg.

– Självklart är det väldigt starkt att vinna, och jag tycker att det är vi som för matchen, men det var inte en klockren insats. Spelmässigt kunde vi ha gjort det lite bättre.

Ni verkar ha en förmåga att lyckas krångla till er poäng även när maskineriet hackar?

– Det är nog lite tidigt på säsongen för att säga det, men om man tittar historiskt så brukar vi kunna ta poäng mot topplagen. Dels tror jag att det beror på att Karlin (tränarkollegan Mattias) är väldigt taktiskt driven, men jag tror också att det har med vår självbild att göra.

– Det går inte att åka iväg till matcher mot Björklöven och Modo och tro att man kan spela ut dem, då förlorar man med 9-1 istället. Det är naivt att tro att man alltid ska kunna spela offensivt och äga mycket puck.

Västervik kommer till spel med samma lag som var med på Norrlandsturnén för några dagar sedan. Finländaren Saku Kinnunen är tillbaka, men då han ligger efter lite med träningen står han över kvällens match.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt