Annons:

Svag insats av VIK:

Emil Georgsson var inte helt nöjd med Västerviks insats mot Västerås. Foto: Ossian Mathiasson

Svag insats av VIK: "Ingen match man kommer minnas"

Västerviks bortamatch mot Västerås, den tredje raka mot samma motstånd, slutade 4-0 till hemmalaget efter en av Västerviks sämre insatser den här säsongen.
– Vi tävlar inte. Det är vårt signum att vi jobbar hårt och där var vi inte i dag, säger VIK-tränaren Emil Georgsson efter förlusten.

Annons:

Västervik inledde matchen bra, det var pigga ben och det skapades en del målchanser åt båda håll inledningsvis. De två tidigare matcherna slutade båda 1-1 vid full tid och lagen tog varsin tvåpoängare. Första perioden såg ut som de tidigare, två hårt jobbande lag som spelade en tajt defensiv ishockey.

–Första är rätt okej, vi skapar en del bra chanser, hade vi fått 1-0 hade det kanske sett annorlunda ut, säger VIK-tränaren Emil Georgsson efter matchen.

Hemmalaget tog över

Den andra perioden tog hemmalaget över, även om det var fortsatt jämnt till en början. 1-0 kom när Västerås spelade numerärt överläge och kunde göra en snabb spelvändning efter ganska exakt halva matchen. 2-0 kom på straff med bara minuter kvar av perioden. Båda målen gjorde Sebastian Benker. 

- Vi tappar trycket totalt, vi tävlar inte alls. Det slår undan benen lite när de gör 1-0. Sedan startar vi tredje helt okej och får ett numerärt överläge där inget händer och så gör de 3-0 istället. Då blir det lite dött liksom, när man inte har en sådan dag, då blir det tufft, summerar Georgsson.

Både 3-0 och 4-0 kom på 30 sekunder och matchen var avgjord.

"Lite oroväckande är det"

Västervik har haft svårt att producera mål framåt senaste tiden. Är tränarna oroliga över det?

– Lite oroväckande är det ändå, till sist sätter det sig i huvudet. Vi har skapat mycket, vi får inte in pucken. Vi kanske kan skjuta ännu mer, men det är inte så att vi inte skapar lägen, säger Georgsson.

Det var Västerviks fjärde förlust på 14 matcher och man ligger på sjätte plats i en väldigt haltande tabell.

– Vår fjärde nollpoängare, så man ska inte måla fan på väggen, och då har vi mött Björklöven borta två gånger och kastade bort tre poäng hemma mot Väsby. Det får inte bli panik, men vi har saker att jobba med. Jag blir besviken när vi inte tävlar tillräckligt mycket. Västerås vinner för mycket närkamper från och med andra perioden och där får vi inte vara. Det är vårt signum att vi tävlar och jobbar hårt varje dag. Sedan är Västerås ett bra lag. Det finns att jobba med. Vi stoppade blödningen vid 4-0 och det är ingen match man minns sen. Det är tätt mellan matcherna och vi har en rolig match mot MoDo på söndag att ta revansch i. Vi har visat att vi är ett bra lag, avslutar Georgsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt