Annons:

Georgsson räknar med ett vassare Modo för VIK i kväll

I kväll tar Emil Georgsson och Mattias Karlins Västerviks IK emot Modo i hemmahallen. Foto: Ossian Mathiasson

Georgsson räknar med ett vassare Modo för VIK i kväll

Efter tre raka matcher mot Västerås är det i eftermiddag dags för Västerviks IK att ta emot Modo hemma.
– Vi kan nog räkna med att få möta ett bättre Modo än senast, tror VIK-tränaren Emil Georgsson.

Annons:

Det är två lag som dras med lite olika bekymmer som möts i HockeyAllsvenskan i kväll.

Modo blandar och ger så det står härliga till. Efter 5-2-segern hemma mot Väsby i onsdags åkte man på en tung 6-2-förlust borta mot Södertälje i fredags, och laget ligger kvar i de nedre regionerna av tabellen (elva på 13 poäng)

Problem med målskyttet

Västervik å sin sida, som ligger sexa med 22 poäng, har det förskräckligt tungt med målskyttet. Laget har fyra raka matcher utan seger under ordinarie tid, och bara två gjorda mål på de tre senaste matcherna (sex mål på de sex senaste matcherna).

– Om man inte gör fler mål än så, så är det svårt att få med sig trepoängare. Det känns som att vi både har bättre pp-spelare och fler målskyttar den här säsongen, men vi behöver väldigt många skott på mål för att få in en puck. Jag tror att vi gör mål på sex procent av våra skott, vilket betyder att vi behöver 16-17 skott för att göra ett mål, säger Emil Georgsson.

"En avvägning" 

Att komma till rätta med just målskyttet är så klart inte en enkel sak. VIK har tränat mycket avslut, samt situationer två mot en och tre mot en. Man har också pratat om att bli rakare i sitt anfallsspel, men inte grottat ner sig på detaljnivå.

– Det är svårt att veta vad det beror på. Sedan är det en avvägning hur mycket man ska påpeka det. Om man ältar det för mycket kanske det bara blir värre. Ibland kanske det är bättre att bara låta det vara, så lossnar det av sig själv. Vi skulle behöva få ett par enkla skitmål, säger Georgsson.

"Ett bättre Modo"

I eftermiddag väntar Modo hemma för Västerviks IK, ett motstånd som verkar passa laget bra. När de möttes för drygt två veckor sedan i Örnsköldsvik vann Västervik med 2-1, och även tidigare har resultaten ofta gått med VIK.

– Ja vi brukar göra bra matcher mot Modo. Samtidigt känns det som att de har steppat upp lite nu, och fått in lite nytt folk – bland annat Patrik Karlkvist

– Vi kan nog räkna med att få möta ett bättre Modo än senast, tror VIK-tränaren Emil Georgsson.

Västervik kommer till spel med samma trupp som i 4-0-förlusten mot Västerås i fredags.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt