Annons:

Wahlberg fick puck i ansiktet - missar matchen mot favoritlaget

Emil Wahlberg missar Västerviks match mot Modo, efter att ha fått en puck i ansiktet mot Pantern i går. Foto: Linus Johansson

Wahlberg fick puck i ansiktet - missar matchen mot favoritlaget

Västerviks IK gör megasuccé i HockeyAllsvenskan. För den tidigare Vimmerbykaptenen Emil Wahlberg kunde dock fredagens match mot Pantern slutat med en allvarlig ansiktsskada. – Det är lite benflisor som har lossnat, men det är rätt lugnt, säger Emil Wahlberg.

Annons:

Det var i inledningen av den andra perioden i VIK:s hemmamatch mot Pantern i går kväll som Emil Wahlberg träffades av en puck i ansiktet. Skadorna visade sig, som tur var, inte vara särskilt allvarliga.

– Inget är av. Pucken tog på näsan och vid sidan om, strax under ena ögat, och där är det benflisor som har lossnat. Men det ska läka av sig själv, säger Emil Wahlberg till Dagens Vimmerby.

Missar matchen mot Modo

I dag åkte VIK-truppen till Örnsköldsvik för söndagens bortamatch mot Modo. Men Emil Wahlberg finns inte med i bussen.

– Läkarna tyckte inte att det var någon bra idé att spela. Det känns tråkigt. Modo var lite av mitt favoritlag när jag var yngre, men det kommer fler chanser.

När hoppas du vara igång igen?

– Det ska nog funka att börja träna på tisdag. Och på fredag (VIK möter Oskarshamn hemma) hoppas jag verkligen vara tillbaka.

”Gör jobbet varje dag”

Nykomlingen Västervik var rejält nederlagstippat inför säsongen, men har imponerat stort så här långt. Åtta matcher in i serien toppar VIK tabellen, med samma poäng som tvåan Timrå och fem poäng före trean Tingsryd.

– Det har gått rätt okej. Vi har spelat rätt hyfsat i alla matcher. Även när vi inte har spelat så bra har vi hittat vägar att vinna och det är starkt.

Hade du vågat drömma om den här starten?

– Jag vet inte. Jag hade inte så bra koll på övriga lag. Men det är klart, det var väl inte så många som trodde att vi skulle leda serien efter åtta omgångar.

Varför har det gått så bra?

– Dels för att vi har ett väldigt bra lag. Vi har fått ihop det och har bra lagsammanhållning. Alla gör jobbet varje dag.

Mindre tid

Emil Wahlberg, som har fem säsonger i Vimmerby Hockey bakom sig, är också nöjd med sin egen insats.

– Det har funkat helt okej. Jag har fått göra lite poäng också och det är alltid skönt. I Allsvenskan känns det som att man måste göra sin bästa match varje dag för att vara bra. Har man en mindre bra dag så känns det verkligen. I ettan kunde man oftast komma undan med det, men i Allsvenskan går det inte, säger Emil Wahlberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt