Annons:

VIK går för fjärde raka mot AIK – Åhlund sjukskriven

Mattias Karlin har god koll på AIK.

VIK går för fjärde raka mot AIK – Åhlund sjukskriven

Västerviks IK trivs mot Håkan Åhlund – men i går sjukskrev sig AIK:s tränare. Hur det påverkar AIK i kvällens match återstår förstås att se.
– Vi är förberedda på att de både ska spela som vanligt och ovanligt, säger tränaren Mattias Karlin.

Annons:

Att Västervik trivs mot Håkan Åhlund är alltmer känt. När Åhlund coachade IKO i Hockeyallsvenskan var VIK ett av mycket få lag som hade plusstatistik på Oskarshamn och i år har Västervik tre raka segrar.

Om det blir en fjärde avgörs i kväll – men oavsett blir det inte mot Håkan Åhlund. Den meriterade tränaren är sjukskriven av privata skäl och laget leds istället av oprövade Anton Blomqvist.

– Jag vet inte riktigt historien om vad som hänt och inte hänt och det är jättesvårt att veta om det är bättre eller sämre eller likadant, det märks väl om inte annat.

 "Tycker om att möta upp dem"

AIK satsade hårt inför säsongen, men har gått betydligt sämre än alla trott. Laget parkerar som elva i tabellen, sju poäng efter Västervik.

– Det känns helt okej tycker jag. Jag tror vi får se ett desperat AIK. De har åkt på några nitar sista tiden och innan dess hade de fem raka. De har varit sviternas lag på slutet kan man säga. Vi har tre raka mot dem så det är mycket som talar för att de kommer vara laddade.

Varför har ni gått så bra mot just AIK?

– Vi har följt det vi snackat om. De spelar ett lite speciellt spel och känslan är att det passar oss helt okej. De tycker om att spela pucken hela tiden, mycket in i mitten och med fem gubbar lågt, vi tycker om att möta upp dem.

Tror du på samma spel från AIK:s sida i kväll?

– Vi är förberedda på att de både ska spela som vanligt och ovanligt, det gjorde vi även förra matchen när vi mötte dem. Vi är med på bägge delarna.

 "Viss skillnad"

Västervik saknar flera spelare i kväll. Axel Fjällby-Jonsson har lämnat laget för Nordamerika. Joakim Hagelin, Alfred Barklund och Gerry Fitzgerald är skadade. Västerviks löser forwardskrisen med att flytta upp backen Alexander Anderberg. 

– Det är tredje gången vi har den lösningen och det har fallit väl ut de andra två gångerna.

Vid seger i kväll skapar VIK ett markant avstånd till AIK.

– Det är viss skillnad på fyra och tio poäng. Vi får en bit ned om vi vinner, men det går fort med trepoängssystemet.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt