Annons:

Stor besvikelse efter tappet: ”Sämsta man kan göra är att bli passiv

Mattias Karlin var minst sagt besviken på hur hans lag avslutade dagens match mot AIK. Foto: Ossian Mathiasson

Stor besvikelse efter tappet: ”Sämsta man kan göra är att bli passiv"

En trygg 2–0-ledning förvandlades till förlust på straffar borta mot AIK. Efter matchen var Västerviks IK-tränaren Mattias Karlin minst sagt besviken. 
– Det är så irriterande, säger han efter 2–3-förlusten på Hovet. 

Annons:

Västervik ledde med betryggande 2–0 när det återstod en minut och 16 sekunder av kvällens bortamatch mot favoritmotståndaren AIK, ett lag som Västervik har besegrat samtliga tre gånger denna säsong. 

AIK hittade en väg tillbaka och tog matchen till förlängning. Oscar Nord gjorde 1–2 och Anton Holm prickade in kvitteringen med endast 27 sekunder kvar av ordinarie tid. 

AIK avgjorde i straffläggningen och gav Västervik den fjärde raka bortaförlusten. 

– Det är så irriterande. Jag tycker att vi gör en bra bortamatch i 55 minuter, säger Mattias Karlin. 

"Måste kaxa upp oss"

AIK tog ut målvakten Claes Endre med mer än fem minuter kvar av matchen och lyckades komma ifatt målmässigt med två mål. 

– Först och främst blev vi alldeles för passiva och slog puckar till icing, vilket gjorde att vi aldrig fick chansen att byta. Kan man i stället chippa ut pucken och ta racet så räcker det långt, då kan man vinna pucken och göra mål. Vi jobbade också för mycket en och en när vi satte press och då blir det svårt, säger Karlin och fortsätter:

– Det återstod nästan en och en halv minut när de gjorde 1–2, då är det fortfarande mycket tid kvar. Jag tycker att vi måste kaxa upp oss, det är något som vi måste diskutera. Det sämsta man kan göra är att bli passiv, då kommer det mycket avslut. Det känns så himla onödigt. Vi hade bra kontroll på matchen och helt plötsligt, från egentligen ingenstans, stod det 2–2.

Tuff vecka med tre matcher

Förlängningen blev förhållandevis händelsefattig innan AIK visade klass med två raka straffmål medan Västervik sköt över målet vid första straffen och tappade pucken vid andra straffen. 

– Det finns ändå mycket som vi kan ta med oss men vi måste också få ordning på hur vi avslutar matcherna. Tappet mot Modo var på ett annat sätt, det är något som bara händer. Det här är på sätt och vis värre. Vi får titta på det och göra en analys. 

Västerviks tuffa vecka fortsätter med Björklöven hemma på onsdag, Timrå borta på fredag och Kristianstad hemma på söndag. 

– Det är bara att komma upp på hästen igen. Gör man bra insatser så har man bra chans till poäng oavsett vad man möter för lag. 

Gilbert Gabor kvitterade ut bäst betyg av Karlin efter förlusten. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt