VIK VINNARE I SMÅLANDSDERBYT MOT TINGSRYD

Joakim Hagelin var tillbaka i segermatchen mot Tingsryd. Foto: Arkivbild

Svag match senast mot bottenlaget Väsby. Mot rivalen Tingsryd kunde Västervik ta revansch, när man var tillbaka på hemmaplan och vinna med 4-3.

VIK fick en drömstart på Smålandsderbyt när Ryan Gropp, i sin andra match för klubben fick göra sitt första mål efter en fin bakom ryggen-passning av sin landsman Kellen Jones. Västervik var klart det bättre laget i första perioden, och man fick resultat av sitt fina spel. Hemmalaget utökade till 2-0 genom Tim Wahlgren och laget visade en helt annan energi jämfört med matchen senast.

Tingsryd hade väldigt svårt att bryta sig förbi Västerviks försvar, och lyckades inte skapa jättemånga målchanser. Men man skulle ändå få en reducering när en omarkerad Joachim Nermark kunde sätta dit 2-1 bakom Daniel Marmenlind i Västervik-målet.

En händelserik period som avslutades med en straff för gästerna, men Filip Cederqvist kunde inte överlista Marmenlind. Men det var en väldigt tråkig händelse som var fokuset i öppningsperioden.

VIK-fostrade målvakten Adam Åhman, som inledde matchen i Tingsryd-kassen, fick en otäck smäll mot huvudet. Västerviks forward Gilbert Gabor bröt sig in mot mål och lyckades få sitt knä mot 21-åringen. Åhman blev liggandes länge på isen men kunde efter en stund lämna med egen maskin ut i omklädningsrummet.

Vaknade i andra

Tingsryd vaknade i andra perioden och kunde hänga bättre med i VIK:s tempo. Det var mycket närmare 2-2 än 3-1 i inledningen och det var ett annat bortalag. Västervik hade sina chanser och var under kvällen det mest effektiva laget. För det skulle bli 3-1 när Simon Krekula kunde utöka genom ett skott i ena krysset, som Tingsryd-målvakten Andreas Ljunggren lämnade öppet. Framspelningen kom från kaptenen Joakim Hagelin som gjorde comeback efter att ha missat de senaste elva matcherna.

Västervik fick, precis som i den första perioden, en drömstart på tredje. Kellen Jones kunde göra sitt fjärde mål för säsongen redan efter 55 sekunder, efter ett missförstånd i Tingsryds försvar. Gästerna skulle få replikera sig i powerplay - då Marmenlind fick ge sig när Jonatan Harju fick in en 4-2 puck för att hålla matchen vid liv. Bortalaget fortsatte trycka på och fick in ytterligare en reduceringspuck i slutet av matchen. Men fler blev det inte.

Västervik höll ut och tog en viktig seger efter besvikelsen senast mot Väsby.