IKO tappade ledning – föll mot Färjestad igen

IK Oskarshamn föll mot Färjestad för andra gången på tre dagar. Foto: Arkivbild

IK Oskarshamn hade 2-1 mot Färjestad och såg ut att gå mot tre poäng. Det blev bara en. FBK kom tillbaka och avgjorde matchen i förlängning.

IKO föll med 4-1 mot Färjestad i tisdags. I dag blev det nytt nederlag mot samma lag. FBK vann med 3-2, men först efter förlängning.

FBK tog ledningen i powerplay i den första perioden, men Oskarshamn gjorde en stark mittenakt. Kim Strömberg kvitterade i inledningen och backen Adam Janosik fyllde på med 2-1 halvvägs in i matchen.

I sista hade IKO hyfsad kontroll på händelserna, men Jacob Peterson gjorde ett drömmål med åtta minuter kvar. I förlängningen avgjorde FBK genom Olle Lycksell.

– Vi hade kontroll på läget där, men sedan har de ett bra anfall och skjuter ett skott som tar på något tror jag. Vi får jobba hårt, men det finns inga undanflykter. Vi styr inte den här matchen lika bra som förra, men gör en solid bortamatch, sa Martin Filander till Cmore.

I tabellen började det verkligen pyra bakom Oskarshamn på tiondeplatsen. Både Malmö och HV tog poäng i kväll.