Västervik tillbaka på vinnarspåret – Budish tvåmålsskytt

Oscar Pettersson fick utgå i kvällens segermatch mot Vita Hästen. Foto: Arkivbild

Västervik fick sin revansch på Vita Hästen efter gårdagens förlust. 6-3 på hemmaplan, där amerikanen Zach Budish visade framfötterna med två mål.

Gårdagens match hade verkligen satt sina spår i inledningen av kvällens drabbning. Det började direkt med irritation och utvisning för Västervik. Vita Hästen tog vara på den fina möjligheten och Filip Cruseman kunde ge gästerna en drömöppning efter fint passningsspel som ställde Henrik Lundberg i Västervik. Efter målet tog hemmalaget över taktpinnen och fick längre anfall i Vita Hästens zon.

Kvitteringen kom till slut där Zach Budish gick på eget avslut i en två mot en-situation. Lite senare skulle även 2-1 komma för Västervik. Ryan Gropp som har gjort mål i samtliga matcher mot Norrköpingslaget, fick jubla igen. Det var klar fördel för VIK under de första tio minuterna trots mardrömsstarten.

Efter första periodens powerbreak kom bortalaget mer in i matchen, och hade flera fina chanser till kvittering. Men Henrik Lundberg visade upp ett stabilt spel och satte Västervik i en bra position.

Målkalas i andra

Andra perioden började nästan identisk som första. Gruff och ett Västervik som fick besöka utvisningsbåset. Men nu var det VIK som skulle få göra mål. Jacob Bjerselius la en fin passning som gav Gilbert Gabor friläge och hemmalaget kunde göra mål i numerärt underläge. En reducering kom från Vita Hästen och Erik Borg några minuter senare efter slarv från Västerviksförsvaret.

Direkt efter kunde Zach Budish göra sitt andra mål i matchen. En målvaktstavla från finländaren Julius Pohjanoksa och det var det sista som Pohjanoksa gjorde i matchen. Christian Engstrand ersatte men det blev ingen drömstart för Engstrand.

Kellen Jones utökade VIK:s ledning till 5-2, efter ett skott från dålig vinkel där Jones lyckades hitta en liten lucka. Totalt sett var det en mycket underhållande period som bjöd på mycket fysiskt spel mellan lagen.

Duo klev av

I tredje var det händelsefattigt och inte lika stor intensitet. Västervik hade bra kontroll på Vita Hästen som inte fick till någon anstormning. Connor Jones kunde sedan definitivt avgöra matchen med sitt 6-2 mål. Bortalaget fick in ett tröstmål i slutet som gav slutresultatet 6-3. Västervik är därmed tillbaka på vinnarspåret.

Men det kan ha blivit kostsamma tre poäng för Smålandslaget. Forwarden Oskar Pettersson tvingades bryta matchen.