Annons:

Georgsson om SSK: ”Vi är obehagliga att möta”

Emil Georgsson tror att Västervik har en god möjlighet att vinna mot Södertälje i kvarten. Foto: Arkivbild

Georgsson om SSK: ”Vi är obehagliga att möta”

Trots 11-1 i inbördes poäng mot Västervik valde Björklöven Mora. Västervik blev över och ställs därmed mot Södertälje i kvartsfinalen.
– Jag tror att vi är rätt obehagliga att möta, säger Emil Georgsson.

Annons:

Västervik går in i slutspelet på tisdag och ställs alltså mot Södertälje. SSK inleder på hemmais. 

– Det är tufft hur man än möts, men det blir bra resor om inte annat. Jag tror att vi har 8-4 mot SSK så det känns väl bra. Löven har 11-1 mot oss, men valde bort oss ändå. Det tolkar jag som att vi är obehagliga att möta. Jag trodde Löven skulle ta oss, men det blir roliga matcher mot SSK. Vi har mötts i många år nu och byggt upp en rivalitet, jag tror inte de gillar oss för att vi är ett bonngäng.

Vad tror du om era chanser?

– Det är svårt att säga. Vi ska ge det en jäkla chans i alla fall och jag har en bra känsla. Tidigare år har det varit en mättnad när vi gått till slutspel, nu känns det som att hungern finns. Det känns som att det glöder i ögonen. SSK har hemmafördel, men det ska bli kul.

"Semifinal vore otroligt kul"

Georgsson gillar nya systemet med ett renodlat slutspel.

– Nya upplägget spetsar till det och att det är ett lag som går upp oavsett gör att man känner att chansen finns. Upplägget är fantastiskt skoj och semifinal vore otroligt kul.

Hur ser du på SSK?

– De har ett bra powerplay, de har levt ganska mycket på det. Kan vi ta bort det har vi en bra chans och vi har haft ett bra boxplay. De har några spelare som sticker ut och vår nisch är att vi är ganska oömma och vi smäller på mer än gärna. Det fysiska spelet kan bli avgörande.

Den stora nyheten ikväll är annars att Modo vill köpa loss Mattias Karlin från kontraktet med Västervik. Mer om det kan du läsa här.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt