Annons:

Så körs Novemberkåsan – här är sträckorna och publikplatserna

Det kan bli rejält spektakulärt när Novemberkåsan körs i skogarna runt Vimmerby. Foto: Anton Berg

Så körs Novemberkåsan – här är sträckorna och publikplatserna

Kommande helg avgörs enduroklassikern Novemberkåsan i skogarna runt Vimmerby. I dag på morgonen släpptes kartorna och här nedan ger vi er sträckorna och de bästa publikplatserna.

Annons:

Novemberkåsan körs ett varv på dagen och två varv plus ytterligare en sträcka på kvällen och natten. Totalt ska 13 sträckor köras innan en vinnare kan koras runt klockan två natten mot söndag.

I dag släpps programmen och då offentliggörs också bansträckningen. Här ger vi dig den i korta drag.

Bra publiksträcka

Specialsträcka ett är hela 22,5 kilometer lång och utgår från Gnagaredalen och kommer att köras en gång på dagen och tre gånger på natten. Dem här sträckan blir den sista på Novemberkåsan 2018. Sträckan är väldigt stenig och bergig och det finns också ett kärr som förarna måste ta sig igenom.

– Det är en åkbar, men lång och tuff sträcka, säger tävlingsledaren Fredrik Johansson.

– Det är en rättvis sträcka där det inte är någon större risk att någon kör ner sig, fyller Thomas Knutsson, biträdande tävlingsledare, i.

Det är också en bra sträcka för publiken. Samlingspunkten är depåområdet vid Gnagaredalen och det finns gott om parkeringsplatser.

– Det är en väldigt bra publiksträcka. Står man i depåområdet så ser man förarna flera gånger, säger Fredrik Johansson. 

Flera tusen åskådare

Specialsträcka två går ut mot Frödinge, med start i närheten av Hägerum, strax väster om Alsta by. Målgång är belägen norr om Långbrössle. Sträckan är kort, bara sex kilometer.

– Det är en kort och snabb sträcka, men det finns ett lurigt parti mitt på sträckan med ett riktigt surhål. Det kommer att finnas en parkering för publik in mot surhålet, säger Thomas Knutsson.

Specialsträcka tre är ”Borghult/Borstingen” med start och mål i Koppetorp. Vid Borghult finns en anvisad parkering till den populära mossen. Där kommer det att bli riktigt spektakulärt för publiken och problematiskt för förarna.

– De första cyklarna går nog bra, men när de börjar riva upp mossen och vattnet kommer upp blir det riktigt tufft där, säger Fredrik Johansson.

Vid mossen räknar arrangören med flera tusen åskådare.

Hur är den 22 kilometer långa sträckan i övrigt?

– Jag tror förarna tycker den är väldigt rolig att åka, bara de tar sig igenom mossen..., säger Thomas Knutsson.

Start vid Snokebo

Specialsträcka fyra är 18 kilometer lång och har start vid Snokebo.

– Det är brant och kuperat i början. Sen är det väldigt finåkt bitvis. I slutet av sträckan är det en mosse förarna åker igenom, det är svårt att säga om den kommer att hålla eller inte. Just här är det dock lite dåligt med parkeringsplatser, säger Thomas Knutsson.

Depån är belägen på parkeringen vid Astrid Lindgrens Värld.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt