Annons:

Teurnberg har redan börjat fokusera på nästa veckas derby

Dackarnas lagledare, Mikael Teurnberg, var helnöjd med tre poäng i Motala och har redan börjat fokusera på nästa veckas två avslutande matcher i grundserien.
Foto: Ossian Mathiasson

Teurnberg har redan börjat fokusera på nästa veckas derby

Match på Dunteberget i Motala blev precis så tuff som Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg hade räknat med.

– Piraterna är mycket bra hemma och har hotat varje lag som de haft hemma. Jag är helnöjd att vi fick alla tre poängen med oss hem men i mitt sinne är jag redan inne på matcherna nästa vecka och hur jag ska formera laget.

Annons:

Mikael Teurnberg har aldrig lagt någon större energi åt att jubla över en seger. Han skiftar fokus och tittar framåt ganska omedelbart.

-Det kunde väl hända någon gång som förare att man sög på karamellen ett tag, och det året jag var med att vinna SM-guldet, då njöt jag riktigt länge och mycket.

Vetlanda hemma som gäller                

– Mitt inne i serieåkandet så tittar jag framåt och nu är det Vetlanda hemma som gäller på tisdag och Indianerna borta på torsdag. Våra två sista matcher i grundserien och där jag funderar på hur jag ska formera lagen som vi kan trepoäng i båda matcherna och kanske ta hem andraplatsen.

I praktiken är Dackarna klara för slutspel. Det är bara på vilken plats laget slutar. Om det blir kvartsfinal eller gå direkt till semifinal.

– Det är skönt att ha en VM-förare som Jason Doyle, vi behövde honom ikväll. Han vill verkligen köra många matcher.

– Han och hans mekaniker sätter sig på ett flygplan på Arlanda imorgon och flyger till Togliatti och lämnar cyklarna hemma hos mig. Sedan flyger de tillbaka på söndag.

Woffinden måste ha en match till

– Nästa vecka har vi även Tai Woffinden och Maciej Janowski tillgängliga. Tai måste köra en match till om han ska vara kvalificerad att köra slutspelet. Varje förare måste köra minst två matcher med laget, säger Mikael Teurnberg.

Även om VM-förarna är viktiga för Dackarna så är duon Jacob Thorssell och Rasmus Jensen mycket samåkta. De tog tre femettor ikväll.

Dackarnas akilleshäl är reservsidan.

-Jag sitter varje dag och försöka hitta lösningar och förare som tar någon eller några poäng. Ricky Kling var med ikväll igen och det var väl ett steg framåt, men det blev inga poäng, säger Mikael Teurnberg.

Dackarna sist i reservernas snittliga

Och synar man lagens reserver och antalet tagna poäng så ligger Dackarna klart sist. Det kan bli avgörande i tuffa matcher i slutspelet.

– Visst har vi bra förare på platserna ett till fem. Det gäller bara att få alla fem att leverera om reserverna inte kör noll. Men detta är ingen nyhet. Det var förutsättningarna när jag kom till Dackarna, säger Mikael Teurnberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt